Timi búcsúzott Birminghamben

Timi búcsúzott Birminghamben

2013-06-10 – Timi két szettben vereséget szenvedett a selejtezőből érkezett Nagyija Kicsenoktól.

Timi nem jutott tovább az első fordulóból a 235 000 dolláros Aegon Classic elnevezésű füves pályás versenyen, miután két szettben vereséget szenvedett a selejtezőből érkezett Nagyija Kicsenoktól. A találkozó 66 percig tartott.

 

AEGON CLASSIC (235 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Nagyija Kicsenok (ukrán)-Babos Tímea 6:3, 6:4

 

Timi a múlt héten még salakon szerepelt Marseille-ben, kemény kondiedzésekkel is igyekezett felkészülni az előtte álló feladatokra. Az ukrán játékos a hétvégén még hozzászokott a birminghami fűhöz, a selejtezőben két értékes győzelmet aratott.

 

Sajnos Kicsenok a főtáblán is folytatta jó szereplését, ezt elsősorban kiváló adogatásainak köszönheti. A világranglista 165. helyén álló 20 éves játékos a 32 perces első szettben 3:2 után brékelte ellenfelét 30-ra, ezzel el is döntötte a nyitó játszma sorsát.

 

Timi 5:3-nál bréklabdához jutott, de ezt Kicsenok ásszal hárította, majd kiszerválta adogatójátékát.

 

A második szettben a magyar játékos 3:3-ig négy ászt ütött, mindössze egy labdamenetet veszített adogatóként. Ekkor viszont jött egy nehéz szervagém, de három kettőshiba ellenére ezt még hozta. 4.4 után viszont Kicsenok ismét elnyerte ellenfele adogatását, majd adogatóként lezárta a mérkőzést.

 

Timi legközelebb Eastbourne-ben lép pályára a 690 000 dolláros Aegon International selejtezőjében.