Timi brékhátrányból fordított a döntő szettben

Timi brékhátrányból fordított a döntő szettben

2012-08-17 – Alla Kudrjavceva ugyan alaposan megnehezítette a világranglista 62. helyén álló Babos Tímea dolgát, de végül a magyar játékos jutott a selejtező 2. fordulójába.

A találkozó 2 óra 12 percig tartott.

 

NEW HAVEN OPEN AT YALE (NEM HAVEN, KEMÉNY PÁLYA, 637 EZER DOLLÁR), SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (1. helyen kiemelt)-Alla Kudrjavceva (orosz), 5:7, 6:3, 6:4

 

Kudrjavceva jelenleg mindössze 146. a világranglistán, de New Havenben ennél sokkal jobban teniszezett. Az első szettben három bréklabdát hárított, majd 5:5-nél nagyon könnyen elnyerte Timi adogatását. Az orosz játékos ezután hozta saját szerváját, 54 perc alatt jutott lépéselőnyhöz.

 

A második felvonás elején a 19 éves magyar teniszező 2:0-ra elhúzott, de Kudrjavceva a hetedik gémben visszabrékelt. Szerencsére ez nem zavarta meg Timit, gyorsan elnyerte az orosz adogatását, végül 30 perc alatt hozta a játszmát.

 

A harmadik, döntő szett elején ismét Timi brékelt, de ezután Kudrjavceva villámgyorsan elhúzott 3:1-re. De szerencsére ekkor újabb fordulat következett! A magyar játékos hatalmas küzdelemben visszanyerte adogatását, majd a hatodik gémben bréklabdát hárítva egyenlített. Sőt! Timi 4:4 után pontosabb volt, újfent brékelt, majd nagy csatában hozta saját adogatását, így a mérkőzést is.

 

Timi az 1.90 m magas (!) üzbég Akgul Amanmuradovával (124.) mérkőzik a selejtező második körében.

 

A 28 éves taskenti játékos 2008. május 26-án 50. volt a világranglistán, ez pályafutása legjobb eredménye. Egyesben 8 ITF-versenyen bizonyult a legjobbnak, WTA-tornán kétszer jutott el a döntőig, 2005-ben és 2009-ben is a szülővárosában. A Grand Slam-viadalokon kétszer került a harmadik körbe, 2010-ben a Roland Garroson, tavaly pedig a US Openen.

 

Az idei szezonban Stuttgartban a selejtezőből indulva a főtáblán legyőzte Dominika Cibulkovát, Budapesten pedig Michaella Krajiceket. Amanmuradova a hollandiai S’Hertogenboschban még feljutott a kvaliból a főtáblára, de azóta hét mérkőzésen mindössze két sikert aratott.