Téli felkészülés: két hét után

Téli felkészülés: két hét után

2016-12-10 – Timi az első hetet még Magyarországon töltötte, Karácsonyig már Franciaországban készül a 2017-es feladatokra.

 

A 23 éves magyar játékos november 3.-án Kínában fejezte be a sikerekben és egyéni karriercsúcsokban rendkívül gazdag 2016-os szezont. Timi november végén Budapesten kezdte meg a felkészülést a 2017-es évre, ezen a héten pedig már Franciaországban folytatta a gyakorlást.

 

A TÉLI FELKÉSZÜLÉS KÉPEI: BUDAPEST & NIZZA (KATTINTS IDE!)

 

– Milyen tanulságokat hozott a budapesti felkészülés, hogyan értékelnéd az elvégzett munkát?

 

– Nagyon jól sikerült az első hét! Élveztem, hogy még Magyarországon lehetek és ott készülhetek. Mint tudjuk, ez Nálam elég ritka. Budapesten főleg a kondimon volt a hangsúly. Elsősorban az állóképességet próbáltuk javítani.

 

– Miben különbözik a franciaországi felkészülés Budapesthez képest?

 

– Itt Nizzában az első 10 nap nagyon nehéz. Napi 2 kondi és 2 tenisz edzésem van. Nagyjából ilyen egy napom: reggel egy erőnléti tréninggel kezdek, aztán pedig jön a tenisz. Utána ebéd, majd délután újra tenisz. Zárásként pedig vagy futás vagy CrossFit vagy ökölvívás. Mellé még ott a jegelés, és itt van a fizióm is. Hosszú napjaim vannak.

 

– Milyen területekre figyeltek majd különösképpen Nizzában?

 

– Tovább építgetjük és erősítjük a kondimat. De már egyre nagyobb hangsúly jut a teniszemre is. Figyelünk a technikámra, de egyre jobban próbáljuk építgetni a taktikai elemeket és érzékemet is.

 

– Tavaly a kerékpározás is szerepelt a nizzai felkészülés programjában. Lesz-e idén más sportág a teniszen kívül az edzőtábor műsorában?

 

– Most is megy a bringázás, de emellé jön a boksz és a CrossFit is. Nagyon szeretek bokszolni, jól ki lehet engedni a gőzt.:)

 

viber-image02

 

viber-image01

 

viber-image03