Taskent: ukrán tornagyőzelem egyesben

Taskent: ukrán tornagyőzelem egyesben

2017-09-30 – Katerina Bondarenko másodszor ünnepelhet a WTA Touron.

 

TASHKENT OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, DÖNTŐ
Katerina Bondarenko (ukrán)-Babos Tímea (2.) 6:4, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 27 percig tartott Taskentben.

 

„Sajnálom ezt a mérkőzést, mert nagyon jó esély volt! Túlságosan izgultam…Természetesen fáj a szívem és szomorú vagyok. De a döntőt így is szép eredménynek tartom. Holnap már biztosan jobban érzem majd Magam” – nyilatkozta Timi.

 

A magyar játékos idén harmadszor, pályafutása során hatodszor volt döntős egyesben a WTA Touron: 2012-ben Monterreyben, idén februárban pedig Budapesten ünnepelhetett végső győztesként.

 

A taskenti finálé 40 perces első szettjét Bondarenko kezdte jobban, de Timi az első, majd a harmadik játékban is bréklabdáról nyerte az adogatását. A hatodik gémben a magyar játékos 15-40 után összesen három bréklabdához jutott, de sajnos egyiket sem tudta kihasználni.

 

Sajnos ez hamarosan döntőben bizonyult, Bondarenko 3:3 után úgy nyerte el ellenfele szerváját, hogy Timi 40-15-re is vezetett. Aztán 5:4-nél a második helyen kiemelt magyar játékos fogadóként hárított egy szettlabdát, de a másodikat már nem tudta.

 

A második felvonás első részében Timi rosszul adogatott, 30-ra, 15-re, majd 40-re brékelt Bondarenko. A negyedik gémben a magyar játékos is elnyerte ellenfele szerváját, majd 1:4 után is brékelt. Timi még feljött 4:3-ra, majd a tizedik gémben meccslabdát is hárított adogatóként. Sajnos Bondarenko eredményesen adogatott, utolsó két saját gémjében csak egy-egy labdamenetet veszített.

 

A 31 éves ukrán játékos másodszor játszott döntőt egyesben a WTA Touron, 2008-ban Birminghamben is megnyerte a finálét.

 

Taskent_16