Taskent: újabb tornagyőzelem párosban

Taskent: újabb tornagyőzelem párosban

2017-09-30 – Timi négy év után nyert ismét az üzbég fővárosban.

 

TASHKENT OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 1.)-Hibino Nao, Okszana Kalasnyikova (japán, grúz) 7:5, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 18 percig tartott Taskentben.

 

“Annak örülhetek, hogy újabb versenyt nyertünk párosban. Ez volt a célunk, amelyet sikerült teljesítenünk – nyilatkozta Timi.

 

A 24 éves magyar játékos 2013-ban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán volt tornagyőztes párosban az üzbég fővárosban és ezúttal is ünnepelhetett a döntő után.

 

A 44 perces első szettben 1:1 után Hibino és Kalasnyikova 40-re nyerte adogatását, majd két bréklabdához jutott. A magyar-cseh kettős mindkettőt hárította, majd a következő játékban 40-15-re is vezetett fogadóként. A japán-grúz páros mégis megnyerte az adogatását, de 3:3 után már brékelt Timi és társa.

 

Az előny gyorsan eltűnt, Hibino és Kalasnyikova 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd 40-ra hozta a sajátját. Timi és Hlaváčková 5:5 után 40-re brékelt, majd 30-ra szerválta ki a nyitó játszmát.

 

A második szett is nagyon szorosan alakult. Timi és cseh társa 1:1 után ismét 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd folyamatosan közel járt az újabb brékhez. A japán-grúz kettős az ötödik játékot 0-40-ről, a hetedik gémet pedig 15-40-ről fordította meg adogatóként.

 

Szerencsére az elszalasztott esélyek nem zavarták meg az első helyen kiemelt párost! Timi és Hlaváčková ekkor már magabiztosan szervált, 5:4 után 30-ra nyerte adogatását.

 

Timi 14. alkalommal nyert párosban WTA Tour-versenyt, további hét alkalommal volt döntős. Idén januárban Sydneyben az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán maradt veretlen, majd Rabatban, Quebec Cityben és most Taskentben már Andrea Hlaváčkovával ünnepelhetett.