Taskent: újabb győzelem egyesben

Taskent: újabb győzelem egyesben

2017-09-27 – Timi brékhátrányból fordított a második játszmában.

 

TASHKENT OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (2.)-Denisa Allertová (cseh) 6:3, 6:3

 

A mérkőzés 1 óra 8 percig tartott Taskentben.

 

„Természetesen nagyon örülök a győzelemnek! Allertová kellemetlen stílusú, nehéz ellenfél, de úgy érzem, ma is jól játszottam. Ezúttal is jól adogattam és jól is mozogtam a pályán. Érdekes volt a meccs az esőszünetekkel. Az első jól jött, hiszen brékelni tudtam, de utána nem volt egyszerű kiszerválni a meccset. De sikerült!” – nyilatkozta Timi.

 

Hétfőn és kedden még napsütéses, jó idő volt az üzbég fővárosban. Szerdára viszont picit megváltoztak a körülmények, de ez sem zavarta különösebben a magyar játékost.

 

Timi a 28 perces első játszmában végig meggyőzően adogatott, ezzel alapozta meg a sikert. A 24 éves magyar játékos 1:1 után 30-ra brékelt, előnyét pedig magabiztosan őrizte. Timi 5:3-ig összesen három labdamenetet veszített adogatóként, majd a kilencedik gémben ismét 30-ra nyerte el ellenfele szerváját.

 

A második játszma nyitánya meglepetést hozott, Allertová brékelt 30-ra. Szerencsére Timi azonnal javított, fogadóként labdamenetet sem veszített (1:1). Ezután a negyedik gémben újabb bréklabdához jutott Timi, de ezúttal nem tudott élni az eséllyel.

 

A magyar játékos a folytatásban már nem került bajba adogatóként, majd 4:3 után ismét kiválóan fogadott. Timi 0-ra brékelt, majd adogatóként 30-15-re vezetett. Ekkor jött egy 10 perces esőszünet, amely után Allertová két meccslabdát is hárított. A harmadik eséllyel azonban már jól gazdálkodott Timi, magabiztosan zárta le a mérkőzést.

 

A magyar játékos idén negyedszer jutott a legjobb nyolc közé egyesben: korábban Budapesten, Monterreyben és nemrég Quebec Cityben volt negyeddöntős.

 

Timi következő ellenfele az üzbég fővárosban Stefanie Vögele lesz.

 

Az 1990. március 10.-én született svájci játékos 196. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 42. (2013. november 11.) volt. Eddig 7 ITF-versenyt nyert egyesben.

 

Timi és Vögele eddig kétszer találkozott: 2013-ban a svájci játékos 6:4, 7:5-re nyert Sencsenben. Két évvel később Tajpejen már Timi volt a jobb, 6:4, 7:5-re.

 

Taskent_08