Taskent: magabiztos rajt egyesben

Taskent: magabiztos rajt egyesben

2017-09-26 – Timi összesen két gémet veszített a korábbi top50-es ellenféllel szemben.

 

TASHKENT OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (2.)-Johanna Larsson (svéd) 6:1, 6:1

 

A mérkőzés 59 percig tartott Taskentben.

 

„Természetesen nagyon örülök a győzelemnek! Johanna jó játékos és ma is jól kellett játszanom. Végig jó volt a taktikán, nagyszerűen működött, ezért boldog vagyok! Szerdán egyes és páros is lesz, így kell a pihenés. Jól érzem Magam Taskentben, tetszik a pálya. Gyűröm végig a hetet:)” – nyilatkozta Timi.

 

A 29 éves svéd játékos jelenleg ugyan csak 89. helyen áll a világranglistán, de pályafutása legjobbjaként 2016. szeptember 19.-én még 45. volt. A napokban tornagyőztes volt párosban Szöulban. Timi és Larsson eddig négyszer találkozott, 2-2 volt a mérleg.

 

Az üzbég fővárosban a 24 éves magyar játékos végig stabilan játszott, számos szép megoldással segítette magát. Timi szinte az összes fontos labdamenetet megnyerte, esélyt sem adott Larssonnak.

 

A 31 perces első szettben a magyar játékos kiválóan kezdtett! Timi a második gémben nagy csata után, a harmadik esélyt kihasználva brékelt 40-re, majd 3:0 után 15- nyerte el ellenfele adogatását. Larsson 5:0 után szépített, majd fogadóként 40-15-re is vezetett. Timi mindkét bréklabdát hárította, majd a második lehetőséget megnyerte és lezárta a nyitó felvonást.

 

A második játszma elején, 1:1 után Timi 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd bréklabdáról nyerte saját adogatását. A magyar játékos nagyszerűen küzdött, ezzel pedig végképp elbizonytalanította Larssont. Timi az ötödik gémet 15-re nyerte fogadóként, majd a következő játékban is csak egy labdamenetet veszített.

 

Larsson még ekkor sem adta fel, de ekkor már csak meghosszabbítani tudta a mérkőzést. Timi remek nyerőkkel jutott meccslabdákhoz fogadóként, végül a negyedik esélyt használta ki.

 

Taskent_03

 

A magyar játékos következő ellenfele Denisa Allertová lesz Taskentben.

 

Az 1993. március 7.-én született cseh játékos 90. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 55. (2016. március 21.) volt. Eddig 10 ITF-versenyt nyert egyesben, idén Csuhajban (Kína, 60 000 dollár, kemény pálya) maradt veretlen, Olomoucban (Csehárszág, 80 000 dollár, salak) és Prágában (Csehország, 80 000 dollár, salak) pedig elődöntős volt.