Taskent: győztes elődöntő egyesben

Taskent: győztes elődöntő egyesben

2017-09-29 – Timi újra két játszmában nyert az üzbég fővárosban.

 

TASHKENT OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea (2.)-Arina Szabalenka (fehérorosz) 6:1, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 6 percig tartott Taskentben.

 

„Ez kemény volt, Szabalenka nagyon nagyokat ütött a mérkőzésen! Egy ideig rendkívül jól játszottam, aztán visszavettem az intenzitásból. Ez pedig megbosszulta magát, az ellenfelem visszajött a mérkőzésbe. De végül sikerült kiküzdenem a győzelmet. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy újra döntős vagyok egyesben!” – nyilatkozta Timi.

 

A 24 éves magyar játékos harmadszor játszott elődöntőt egyesben idén a WTA Touron: Budapesten és Quebec Cityben is bejutott végül a fináléba. Ezúttal is ünnepelhetett Timi, pedig a rendkívül agresszívan támadó ellenfél még kilátástalannak tűnő helyzetben sem adta meg magát.

 

A 22 perces első játszmában Timi nagyon jól adogatott és fogadóként is veszélyes volt. A második gémben 30-ra nyerte el a fehérorosz tinédzser adogatását, a második esélyét használta ki. A magyar játékos ezután 15-re, majd 30-ra hozta a szerváját.

 

Aztán 4:1 után Timi 15-re brékelt, újra a második eséllyel élt, majd adogatóként jutott három szettlabdához. Kétszer még Szabalenka nyert labdamenetet, a harmadik lehetőséget viszont már kihasználta a magyar játékos.

 

A második szett első része álomszerűen alakult. Timi 40-re, majd 15-re brékelt, majd elhúzott 4:0-ra. Úgy tűnt, már csak percek vannak a befejezésig, de Szabalenka ekkor sem adta fel.

 

A fehérorosz játékos 4:1 után 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, majd 4:3 után nagy lehetőséghez jutott. Timi 15:0-nál elcsúszott, megbicsaklott a bokája, ezután pedig bajba is került. Szabalenka két bréklabdához jutott, de a magyar játékos hatalmas küzdeni tudással egyenlített, majd meg is nyerte a játékot.

 

Ezután Timi fogadóként jutott két meccslabdához, de Szabalenka először ásszal, majd egy újabb nyerővel hárította azokat. A fehérorosz játékos végül hozta a szerváját, majd fogadóként nyerővel hárította ellenfele következő mérkőzéslabdáját 40-15 után. De a következő esélynél hibázott Szabalenka, így Timi bejutott a szombatra tervezett döntőbe.

 

A magyar játékos ellenfele a fináléban a világranglista 133. helyén álló, 1986. augusztus 8.-án született Katerina Bondarenko lesz, aki pályafutása legjobbjaként 29. (2009. október 12.) volt. Az ukrán játékos eddig 1 WTA- és 5 ITF-versenyt nyert egyesben. A 2009-es US Openen negyeddöntős volt, ez a legjobb egyéni eredménye Grand Slam-versenyen.

 

A két játékos eddig kétszer találkozott egyesben a WTA Touron: 2015-ben Antwerpenben 6:3, 3:6, 6:3-ra nyert Bondarenko, majd néhány héttel később Monterreyben már Timi volt a jobb 7:5, 2:6, 6:4-re.

 

A taskenti sikerek egyébként azt jelentik, hogy az előzetes nevezés ellenére a magyar játékos nem lép pályára egyesben a pekingi WTA Tour-verseny pénteken kezdődött selejtezőjében. Timi párosban tagja a mezőnynek Andrea Hlaváčková oldalán.

 

Taskent_10

 

Taskent_12