Tajpej: magabiztos kezdés egyesben

Tajpej: magabiztos kezdés egyesben

2018-01-31 – A magyar játékos összesen öt gémet veszített.

 

TAIWAN OPEN (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (4.)-Arina Rodionova (ausztrál) 6:3, 6:2

 

A mérkőzés 1 óra 16 percig tartott Tajpejben.

 

„Igazából az a legnehezebb egy ilyen hosszú túra idején, hogy végig meg kell őrizni a napi rutinokat. Minden nap egy órát töltök a konditeremben, mielőtt megfogom a teniszütőt. Nagyon hasonló jóga és nyújtó gyakorlataim vannak, utána valamilyen has- és hátizom feladatok jönnek, gumikötél, bicikli, majd lábmunka. Ezek a rutinok nehezítik meg a dolgomat, ennyi idő után. Ma vége volt a meccsnek, picit levezettem, majd ebédeltem. Délután még lemegyek a kondiba. Nyilván nem fogok olyan komoly edzést végezni, mint a felkészülési időszakban. De ugyanúgy kellenek a súlyzós edzések, hiszen meg kell tartani a jó formát és a fizikai állapotomot. Így ez sem maradhat el. Mindenestre örülök a mai meccsnek, nem volt könnyű. Nehezen indult, jól játszott az ellenfelem, nagyon sok labdát befutott. Elég lassú a pálya, ez feküdt Rodionovának. De az első szett közepén megtaláltam a ritmusomat, jól kezdtem el játszani. Örülök ennek!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi kedden egy nehezen induló, de végül győztes párosmérkőzéssel nyitott a Taiwan Openen, szerdán pedig már egyesben mutatkozott be. A 24 éves magyar játékos szinte végig magabiztos volt, csak rövid ideig akadt nehézsége az orosz-ausztrál ellenféllel.

 

Timi a 38 perces első szettben 1:1 után 15-40-ről mentette meg adogatását, majd brékelt 30-ra. Sajnos ezután Rodionova fogadóként csak egy labdamenetet veszített, majd 30-ra hozta a szerváját (3:3). Úgy tűnt, szoros lesz a végjáték, de szerencsére nem így történt.

 

A magyar játékos 4:3 után nem állt jól fogadóként, de 40-0 után Rodionova nem tudta megnyerni az adogatását. Timi egyenlített 40-40-re, majd háromszor jutott el bréklabdáig. A harmadik eséllyel élni tudott, majd 0-ra nyerte a szerváját. Így lezárult a nyitó felvonás.

 

A második játszma már sima volt, különösebb izgalmak nélkül. Timi elhúzott 4:0-ra, 40-re, majd 15-re nyerte el Rodionova szerváját. A magyar játékos 5:1-nél még nem tudta lezárni fogadóként a mérkőzést, de a három megvédett meccslabda sem zavarta meg. Timi 5:2 után 30-ra hozta adogatását, így bejutott a második fordulóba egyesben is.

 

A magyar játékos következő ellenfele Dalila Jakupović lesz. Az 1991. március 24.-én született szlovén játékos 169. helyen áll egyesben a világranglistán, pályafutása 129. (2017. május 8.) volt. Eddig 4 ITF-versenyt nyert egyesben. Jakupović a selejtezőből került főtáblára a Taiwan Openen, a legjobb 32 között 6:0, 6:1-re nyert Lizette Cabrera (ausztrál) ellen.