Taiwan Open: nehéz kezdés után győzelem párosban

Taiwan Open: nehéz kezdés után győzelem párosban

2018-01-30 – Szetthátrányból fordított a magyar-tajvani kettős.

 

TAIWAN OPEN (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Csan Hao-csing (magyar, tajvani, 1.)-Anna Blinkova, Magda Linette (orosz, lengyel) 3:6, 6:0, 10-5

 

A mérkőzés 1 óra 9 percig tartott Tajpejben.

 

„Természetesen nagyon nehéz, hogy egy Grand Slam után nem haza indulok, hogy megosszam az elképesztő élményeimet és az örömömet az otthoniakkal. De tudom, hogy mit akarok és milyen céljaim vannak. Így teljesen helyénvaló, hogy pályára lépek a Taiwan Openen. Jól érzem a játékot, bizakodom, hogy jól sikerül majd az egyéni. És miért ne lehetne egy újabb versenyt nyerni párosban? Az utazás mindig fárasztó: Ausztrália és Tajvan nincs közel, a teljes út nagyjából tizenhét óra volt. Az elég sok. Szerencsére a versenyigazgató és a főbíró engedélyt adott arra, hogy egyesben csak szerdán kezdjek. Jól jött, hogy ma csak párost játszottam, jobban megérezhetem a környezetet. A három óra időeltolódás, a jetlag még kellemes is. Korán el tudok aludni, hiszen esténként fáradt vagyok, aztán reggel nem olyan nehéz elkezdeni a napot. Ez így jó. De nyilván elfáradtam az elmúlt két hétben, fizikailag és főleg mentálisan. Viszont ez az utolsó hét ezen a hosszú túrán. Természetesen most is szeretném kiadni a maximumot, ami még bennem van. Meglátjuk, ez mire lesz elég. Remélem sokra!” – nyilatkozta Timi.

 

A magyar játékos vasárnap még döntőt játszott vegyes párosban az Australian Open után. Majd néhány órával a melbourne-i feladatok lezárása után már egy hosszú repülőút várt Timire, hogy átérjen a Taiwan Openre.

 

A 24 éves magyar játékos kedden már pályára is lépett Tajpejen, egy régi ismerős oldalán. Timi és Csan 2014-ben közösen nyerte meg a Malaysian Opent.

 

A mostani kezdés viszont meglepően nehéz volt. A 32 perces első szettben Blinkova és Linette háromszor nyerte el ellenfele adogatását, a végén fogadóként zárta le a nyitó szettet.

 

A 24 perces második játszma már más képet mutatott. Timi és Csan átvette az irányítást, 30-ra, 0-ra, majd újra 30-ra brékelt. A végén a magyar-tajvani kettős 14-40-ről hozta adogatását, kiharcolta a rövidítést.

 

Szerencsére a tie-break nem hozott fordulatot: Babos Tímea és tajvani társa egyszer ugyan elveszítette adogatását, de három fogadópontnak is köszönhetően simán jutott a negyeddöntőbe.

 

Timi szerdán magyar idő szerinrt 5 órakor lép pályára egyesben az ausztrál színekben szereplő Arina Rodionova ellen.