Taiwan Open: kiküzdött győzelem egyesben

Taiwan Open: kiküzdött győzelem egyesben

2018-02-01 – A magyar játékos szett- és brékelőnyben volt, végül három szettben nyert.

 

TAIWAN OPEN (250 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (4.)-Dalila Jakupović (szlovén) 6:3, 4:6, 6:2

 

A mérkőzés 2 óra 7 percig tartott Tajpejben.

 

„Nagyon-nagy és rendkívül nehéz mérkőzés volt. Jól játszott Jakupović! Elég lassú a pálya, ez inkább az ellenfelemnek kedvezett. Tegnap és ma is rengeteget kellett mozogni. De Jakupović sokkal jobban teniszezett, mint amit a ranglistája mutat. Boldog vagyok, hogy sikerült megnyerni ezt a mérkőzést! Végig nagyon nehéz, az első, a második és a harmadik szett. Amint éreztem a döntő játszmában, hogy esélyem van, azt igyekeztem kihasználni. Ezt volna a kulcs a győzelemhez. Tényleg örülök! Nemrég volt egy gyors jegelés, aztán jön a páros. Menni kell tovább!” – nyilatkozta Timi.

 

Nem indult egyszerűen és később sem alakult simán Timi második egyéni mérkőzése.

 

A 43 perces első szettben a szlovén játékos jutott először bréklabdáig, a harmadik esélyét ki is használta (2:3). Szerencsére Timi azonnal válaszolt, 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd 4:3 után brékelt 40-re.

 

A kilencedik játékban Jakupović két szettlabdát hárított, de végül lezárult a nyitó felvonás.

 

A 48 perces második játszma 3:3-ig nyugodtan haladt, majd kezdetét vette egy fordulatos végjáték. Timi brékelt 30-ra, majd volt két labdája az 5:3-as vezetéshez is. Sajnos egyik esélyt sem használta ki, majd elveszítette adogatását. A szlovén játékos olyannyira fellelkesült, hogy 30-ra nyerte a szerváját, majd a tizedik játékban négy gémlabdát hárított. Végül Jakupović le is zárta a felvonást, fogadóként…

 

A döntő játszma már jól alakult. A magyar játékos 0:1 után sorozatban négy gémet nyert, 30-ra, majd 0-ra brékelt. Jakupović ezután fogadóként nem veszített labdamenetet a következő játékban, de ez csak ideiglenes javulást ért. Timi nagy csatában brékelt, 40-re, majd 30-ra szerválta ki a mérkőzést.

 

A 4. helyen kiemelt magyar játékos következő ellenfele Magda Linette (7.) lesz.

 

Az 1992. február 12.-én született lengyel játékos 60. helyen áll a világranglistán, ez karrierje eddigi legjobbja. Eddig 1 WTA-125-ös és 11 ITF-versenyt nyert egyesben. Nemrég az Australian Openen bejutott a harmadik fordulóba. A Taiwan Openen 6:2, 6:0-ra győzött a kínai Han ellen, majd 6:1, 6:7, 7:6-tal búcsúztatta a svéd Johanna Larssont.

 

Timi és Linette januárban a sencseni versenyen már találkozott egyesben. A magyar játékos 6:2, 6:1-re nyert.