Szurkolj Timinek Budapesten!

Szurkolj Timinek Budapesten!

Australian Open 2017 Timea Babos (HUN) Photo Ray Giubilo Tennis - AUSTRALIAN OPEN 2017 - Grand Slam ATP / WTA - Melbourne Park - Melbourne - Victoria - Australia

2017-02-04 – Február 20. és 26. között a BOK Csarnokban rendezik a Hungarian Ladies Opent.

 

Két év szünet után ismét budapesti versenyen játszhat Timi, aki már számos szép győzelmet ünnepelhetett a hazai közönség előtt. A magyar játékos korábban négyszer játszott budapest WTA-tornán: 2010-ben és 2012-ben az 1., 2011-ben a második fordulóban búcsúzott, míg 2013-ban bejutott a negyeddöntőbe a Római Teniszakadámián. A Fed Kupában 2014-ben és 2015-ben szurkolhatott Timinek is a magyar publikum.

 

„Természetesen mindig nagy boldogságot és motivációt jelent, amikor hazai pályán szerepelhetek. A családtagok, barátok, ismerősök és szurkolók jelenléte rengeteg segítséget jelent! Persze, máskor is sokszor előfordul, hogy valamelyik versenyen magyar szavakkal bíztatnak. Nekik is hálás vagyok a bíztatásért! Már többször játszhattam Budapesten, örök emléket jelentenek a WTA-versenyek és a Fed Kupa-mérkőzések is. Három évvel ezelőtt a közönség remek buzdítása is sokat jelentett, amikor nyertem Simona Halep és Johanna Konta ellen! Nagyon várom az idei tornát, remélem, jó eredményekkel köszönhetem majd meg a drukkolást! Jó lenne, ha sokan kijönnének majd a BOK Csarnokba, hogy bíztassák a magyar játékosokat!” – jelentette ki Timi.

 

A korábbi salakos WTA-versenyek után idén fedett pályán rendezik a budapesti, 250 000 dollár összdíjazású tornát. Az egyéni főtábla résztvevőinek névsorát január 11.-én hozta nyilvánosságra a Magyar Tenisz Szövetség. Timi mellett a mezőny jelentős része büszkélkedhet azzal, hogy nyert már egyesben versenyt a WTA Touron.

 

Az egyéniben 7 végső sikernél járó Lucie Safarova 2015-ben döntős volt a Roland Garroson, párosban pedig immár négyszeres Grand Slam-győztes. Nemrég az Australian Openen maradt veretlen Bethanie Mattek-Sands oldalán. A cseh játékos személye azért is fontos, mert Budapesten ismét Timi lesz a társa párosban.

 

„Nasztja (Pavljucsenkova) nem jön el erre a versenyre, de nélküle sem akartam kihagyni a párosversenyt Budapesten. Nagyon örülök, hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy Lucie oldalán léphetek pályára! Felejthetetlen élményt jelentett a 2014-es tornagyőzelmünk Sydneyben, hiszen akkor a döntőben a többszörös Grand Slam-győztes, világelső Errani-Vinci duó ellen nyertünk a döntőben. Nemrég az Australian Open harmadik fordulójában is tapasztalhattunk Pavljucsenkovával, hogy Lucie milyen remek párosjátékos. Remélem, hogy Budapesten eredményesek leszünk!” – jegyezte meg Timi.

 

A Hungarian Ladies Open főtáblái február 20.-án kezdődnek. Az első négy napon 11 órától lesznek mérkőzések, majd február 24.-én 13:30 a kezdési időpont. Február 25.-án 15 órától lesznek mérkőzések a BOK Csarnokban. Másnap (február 26.) 11 órakor kezdődik a párosverseny döntője, majd 13 órától játsszák az egyéni finálét.

 

Február 25.-én rendezik egyébként a BOK Csarnokban a Magyar Tenisz Napját. A sportági ünnep része lesz: mini-tenisz gyerekekkel, játékos versenyek és ügyességi feladatok és “sportágak csatája” más sportágak olimpikonjaival. A fehér sport szerelmesei találkozhatnak majd a magyar tenisz olimpikonjaival is.

 

15665890_408604299470876_8400672977860567349_n

 

 

08