Szülinapi győzelem az elődöntőért

Szülinapi győzelem az elődöntőért

2019-05-10 – Timi összesen ötször nyerte el Lepchenko adogatását.

OPEN DE CAGNES-SUR-MER ALPES-MARITIME (80 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea-Varvara Lepchenko (amerikai) 6:4, 6:3

 

 A mérkőzés 1 óra 32 percig tartott a franciaországi ITF-versenyen.

 

„Nyilván örülök a győzelemnek! Azért pici nyomás mindig van az emberen, ha a születésnapján játszik 🙂 Korábban mindig legyőztem Lepchenkót, de mindig nagyon szoros mérkőzésünk volt. A mai negyeddöntő is szorosan alakult: de örülök is ennek. Úgy érzem, egyre jobban mozgok és a nehezebb helyzeteket is elfogadom fejben, jól oldom meg. Ez egy jó kis születésnapi ajándék! Nyilván várom az elődöntőt is! Az is pozitív, hogy elmúlt hetekben jóval több meccset nyertem, mint korábban” – nyilatkozta Timi.

 

Timi korábban már háromszor nyert Lepchenko ellen és ezúttal salakon is jobbnak bizonyult. A 26. születésnapját ünneplő magyar játékos mindvégig keményen harcolt és küzdött a sikerért, akkor sem tört meg, amikor elveszítette brékelőnyeit.

 

A 49 perces első játszmában Timi hatalmas csatában jutott 3:0-s előnyhöz. A második gémben úgy nyerte el Lepchenko adogatását, hogy az ötödik bréklabdát használta ki. Majd 15-40-ről mentette meg a saját szerváját.

 

A tapasztalt amerikai játékos az ötödik gémben 30-ra brékelt, de utána csak egy labdamenetet nyert saját játékában. Sajnos a hetedik gémben Timi 40-0-ről veszítette el a szerváját.

 

Szerencsére 4:4 után ismét a magyar játékos akarata érvényesült! Timi 30-ra hozta adogatását, majd brékelt 30-ra, így lezárta a nyitó felvonást.

 

A második szett legelején Lepchenko 0-ra nyerte el ellenfele szerváját, de utána 40-re veszítette el a sajátját.

 

Timi 4:3-ig mindig hozta az adogatását, ezzel nyomást gyakorolt ellenfelére. A nyolcadik gémben a magyar játékos fogadóként húzott el 40-0-ra, végül a harmadik brékesélyt használta ki. Ezután Timi 15-re kiszerválta a negyeddöntőt!

 

A magyar játékos 113. helyen áll a világranglistán.

 

Az 1990. március 10.-én született Vögele karrierje legjobbjaként 42. (2013. november 11.) volt. A svájci játékos eddig 8 ITF-versenyt nyert egyesben. Vögele az idei szezonban 2 mérkőzést nyert Indian Wellsig, majd a BNP Paribas Openen 2 sikert ünnepelhetett a kvaliban, majd a főtábla 3. fordulójában csak a későbbi győztes, kanadai Bianca Andreescu állította meg..

 

A két játékos eddig négyszer találkozott: 2013-ban Vögele nyert 6:4, 7:5-re Sencsenben (Kína), majd 2015-ben Tajpejben 6:4, 7:5-re, majd 2017-ben Taskentben 6:3, 6:4-re győzött Timi. Néhány hete a Miami Open selejtezőjében a magyar játékos 3:6, 7:5, 6:4-re múlta felül svájci ellenfelét.