Szülinapi győzelem a johannesburgi elődöntőben :)

Szülinapi győzelem a johannesburgi elődöntőben :)

2013-05-10 – Az 1. helyen kiemelt magyar játékos öt gémet veszített Teodora Mircsics ellen a Soweto Open elődöntőjében.

A találkozó 64 percig tartott. Timi ellenfele a fináléban a dél-afrikai Chanel Simmonds lesz.

 

SOWETO OPEN (50 000 DOLLÁR + VENDÉGLÁTÁS, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea (1.)-Teodora Mircsics (szerb) 6:2, 6:3

 

„Nagyon örülök, hogy sikerült bejutni a döntőbe, hogy az első húszéves meccsemet megnyertem! Várom a holnapi döntőt, remélem, tornagyőzelemmel térek haza!” – nyilatkozta Timi.

 

A világranglista 361. helyén álló Mircsics számított a Soweto Open meglepetésemberének, de arra szerencsére esélye sem volt, hogy bejusson a fináléba.

 

Timi ugyanis villámrajtot vett, egy gyors brék után 3:0-ra elhúzott. A szerb teniszező ekkor szépített, de 4:1-nél a szülinapos magyar játékos ismét elnyerte ellenfele adogatását. A Soweto Open 1. kiemeltje ezután ugyan elveszítette szerváját, de 5.2 után jött az újabb brék és a szettelőny.

 

A második játszma meglepően kezdődött, a 25 éves szerb elvette Timi adogatását, de előnyét szerencsére nem tudta megtartani. A magyar teniszező 3:2 után ismét brékelt, ezzel el is döntötte az elődöntő sorsát.

 

Timi a döntőben a 4. helyen kiemelt Chanel Simmonds ellen lép pályára. AA 20 éves dél-afrikai a 179. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként február 25-én a 171. volt.  Egyesben már 11 ITF-versenyt nyert, legutóbb tavaly decemberben a 10 000 dolláros potchefstroomi (Dél-Afrika) torna után ünnepelhetett.

 

soweto09_520