Szoros meccsen nyert Vinci

Szoros meccsen nyert Vinci

2017-08-14 – Az olasz játékos brékhátrányból fordított a második szettben.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 836 904 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Roberta Vinci (olasz)-Babos Tímea 7:5, 7:5

 

A mérkőzés 1 óra 31 percig tartott Cincinnatiben.

 

„Sajnos a szokásos meccs Vinci ellen…Szoros volt ez is, de nincs meg. Pedig volt esélyem most is. Az elmúlt mérkőzéseimen már voltak pozitív dolgok, nyilván nem az Agnieszka Radwańska elleni találkozóra gondolok. De most már van miből és mire építkezni, természetesen továbbra is készülök ezerrel. A játék egészen rendben van, de valahogy nem jönnek az eredmények ebben a szezonban. Mindenki életében vagy pályafutásában vannak rosszabb évek, ez most Nekem ilyen szezon. De csinálom tovább, dolgozok tovább. Remélem, hamarosan túl leszek ezen a szakaszon” – nyilatkozta Timi.

 

Közel járt a magyar játékos a jó eredményhez, de sajnos mindkét szett végén Vinci volt a türelmesebb és a pontosabb.

 

A 46 perces első játszma jelentős részében az adogatást kezdő Timi vezetett, de 4:4 után nem tudta hozni a szerváját. Pedig addig magabiztosan adogatott, ellenfele összesen öt labdamenetet nyert.

 

A tizedik gémben aztán a magyar játékos brékelt 30-ra, de sajnos ezután ismét Vinci volt a pontosabb. A rendkívül rutinos, 2015-ben a US Openen egyesben döntős olasz játékos 6:5 után 15-re nyerte a szerváját.

 

A második szett elején Timi nagyon bátran és pontosan játszott. 1:0 után brékelt 30-ra, majd az sem zavarta meg, hogy utána azonnal elveszítette a szerváját. A magyar játékos a negyedik gémben 0-ra brékelt, majd nagy csatában hozta a következő két szerváját.

 

Sajnos 5:2 után jött az újabb fordulat…Timi egyre többet hibázott, míg ellenfele egyre kevesebbet. Vinci 5:3 után 15-re brékelt.

 

A következő gémben Timi fogadóként vezetett 30-15-re, de ezután nem tudott élni az esélyeivel. Ez pedig végzetesnek bizonyult. A következő játékban 15-15 után a magyar játékos háromszor rontott jó helyzetben, így ismét elveszítette az adogatását. A végén pedig Vinci 15-re szerválta ki a mérkőzést.