Szoros meccs után vereség párosban Eastbourne-ben

Szoros meccs után vereség párosban Eastbourne-ben

2015-06-23 – A januárban az Australian Openen döntős Csan Jung-jan – Cseng Csie kettős két szettben nyert Timi és Kristina Mladenovic ellen a párosverseny első fordulójában.

A mérkőzés 1 óra 18 percig tartott.

 

AEGON INTERNATIONAL (731 000 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, 1. FORDULÓ
Csan Jung-jan, Cseng Csie (tajvani, kínai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) 7:6 (7-5), 6:3

 

A magyar-francia kettőst a 3. helyen emelték ki, ehhez képest rendkívül nehéz ellenféllel találkozott az első fordulóban. A tajvani-kínai duó idén Melbourne-ben döntőt játszott, Csan előtte már két Grand Slam-döntőben szerepelt, míg Cseng 2006-ban Wimbledonban és a US Openen is veretlen maradt női párosban.

 

Sajnos Eastbourne-ben a tajvani-kínai páros volt a jobb a legfontosabb pillanatokban. A 48 perces első szett elején gyors brékváltás történt, majd a hajrában Timi és Mladenovic 5:4-nél és 6:5-nél is szettlabdához jutott fogadóként. Sajnos 40-40 után mindkét alkalommal a tajvani-kínai kettős nyerte a döntő pontot.

 

A rövidítésben a magyar-francia duó az elején két adogatást is elveszített, de ezt a hátrányt gyakorlatilag ledolgozta. De 6-5-nél Timi és Mladenovic elveszítette ismét az adogatását, így a szettet is.

 

A második játszma elején a tajvani-kínai duó 3:0-ra elhúzott és fogadóként vezetett 40-15-re. A magyar-francia kettős mégis hozta adogatását, de utána már nem volt igazán esélye a fordításra. A végén, 5:3 után a tajvani-kínai kettős 30-30-ról hozta az adogatását, így a meccset is.