Szoros meccs és vereség Hongkongban

Szoros meccs és vereség Hongkongban

2017-10-10 – A világranglistán 21. Anasztaszija Pavljucsenkova mindkét szettben egy brékkel volt jobb.

 

PRUDENTIAL HONG KONG TENNIS OPEN (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Anasztaszija Pavljucsenkova (orosz, 6.)-Babos Tímea 6:4, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 35 percig tartott Hongkongban.

 

„Nasztya ma elég jól játszott! Nekem is voltak sanszaim, de nem éltem a lehetőségeimmel. Ez most egy ilyen nap volt. Nehéz volt hozzászokni a körülményekhez, sajnos nem volt elég időm. Elég meleg van, magas páratartalommal. Ez elég nehéz volt Peking után. Mindent megpróbáltam, sajnálom, hogy így alakult. Nem volt könnyű sorsolásom, ez is tény” – nyilatkozta Timi.

 

A tavaszi monterreyi verseny negyeddöntőjében Pavljucsenkova 6:2, 3:6, 6:4-re győzött a magyar játékos ellen és ezúttal is szoros mérkőzésen jutott tovább.

 

A 45 perces első szettet egyértelműen a világranglistán 21. orosz játékos kezdte jobban. Pavljucsenkova 15-re brékelt, majd 2:0-ra is vezetett. Timi a negyedik gémben nyerte el ellenfele szerváját, de azonnal el is veszítette a sajátját 30-15-ről. Ez pedig döntőnek bizonyult.

 

Pavljucsenkova a hetedik gémben újabb két bréklabdához jutott, de nem élt az esélyekkel. Az orosz játékos 5:4 után 40-15-re is vezetett adogatóként, de Timi bátor és pontos ütésekkel egyenlített, majd bréklabdához is jutott. Sajnos az orosz játékos megmentette a gémet, majd kihasználta a negyedik szettlabdát.

 

A második játszma is szoros csatát hozott. Timi és Pavljucsenkova is igyekezett agresszívan játszani, a hibák mellé pedig számos remek nyerő társult. Az orosz játékos 2:2 után brékelt 15-re, de ellenfele azonnal egyenlített.

 

Sajnos 3:3 után Timi 40-30-ról veszítette el adogatását, ez pedig gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A magyar játékos ezután is hajtott és küzdött, a nyolcadik gémben kétszer is eljutott bréklabdáig. Sajnos egyikkel sem tudott élni, végül hatalmas csata után Pavljucsenkova nyerte a játékot.

 

A következő két gémet 0-ra nyerte az adogató játékos, így Pavljucsenkova jutott a legjobb 16 közé.