Szoros meccs és győzelem párosban

Szoros meccs és győzelem párosban

2017-06-29 – A magyar-cseh kettős jól adogatott és fogadott a döntő rövidítésben.

 

AEGON INTERNATIONAL (891 000 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 3.)-Csan Hao-csing, Monica Niculescu (tajvani, román) 6:3, 4:6, 10-6

 

A mérkőzés 1 óra 16 percig tartott Eastbourne-ben.

 

Szívós és nehéz ellenfél várt a magyar-cseh kettősre a nyitó körben. A mérkőzést eredetileg keddre írták ki, de eső miatt végül 48 órát kellett várni a kezdésre.

 

Timi és Andrea Hlaváčková nagyon jól adogatott a 29 perces első szettben, amelyben a középső szakasz volt a sorsdöntő. A magyar-cseh kettős a negyedik gémben 2, majd a hatodik játékban egy bréklabdát hárított. Közben sikerült 40-re brékelni az ellenfelet. Timi és társa 5:3-ig őrizte előnyét, majd ekkor 40-re nyerte el ismét a tajvani-román páros szerváját.

 

A 37 perces második felvonásban Timi és Hlaváčková nem tudott brékelni, így az első adogatójáték elveszítése mindent eldöntött. A kilencedik gémben a magyar-cseh kettős hárított két szettlabdát adogatóként, de ezzel csak késlelteni tudta a játszma befejezését.

 

A döntő rövidítésben Timi és Hlaváčková újra jól szervált és fogadott, végig vezetett. A magyar-cseh kettős háromszor nyert fogadópontot, így az is belefért, hogy egyszer nem tudta megnyerni adogatását.

 

A negyeddöntőben Jelena Osztapenko és Katarina Srebotnik lesz a 3. helyen kiemelt kettős ellenfele. A mérkőzés része a csütörtöki programnak.