Szoros csata egyesben, párosban elődöntő

Szoros csata egyesben, párosban elődöntő

2012-05-23 – A világranglista 65. helyén álló Babos Tímea nem jutott egyesben a legjobb nyolc közé Strasbourgban.

A magyar játékos párosban még versenyben van Franciaországban, Hszie Su-vej oldalán ugyanis bejutott az elődöntőbe!

 

INTERNATIONAUX DE STRASBOURG (WTA, 220 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Sloane Stephens (amerikai)-Babos Tímea 6:2, 3:6, 6:3
INTERNATIONAUX DE STRASBOURG (WTA, 220 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani, 4.)-Alekszandrina Najdenova, Teliana Pereira (bolgár, brazil) 6:3, 6:4

 

A sportban és az életben sincs helye a feltételes módban kezdődő mondatoknak, de most mégis van ennek némi értelme…Ha az első szettben picit másként alakulnak a bréklabdák, akkor Timi most egyesben is negyeddöntős lenne…A 19 éves magyar teniszező ugyanis összesen 10 alkalommal vehette volna el Stephens adogatását, mind a négy gémben volt erre lehetősége. De egyszer sem jött össze…

 

Az amerikai játékos pedig kétszer brékelt, 48 perc alatt 6:2-vel jutott szettelőnyhöz. Az eredmény sima meccset „sejtet”, de erről szó sem volt. A top100 két legfiatalabb tagja a folytatásban is rendkívül szoros csatát vívott, pedig néhány percig mást remélhettünk.

 

Babos Timi a második szettben pillanatok alatt elhúzott 3:0-ra, esélyt sem adott ellenfelének. De Stephens visszabrékelt, feljött 4:1-ről 4:3-ra. Szerencsére ekkor ismét a magyar tini pillanatai következtek, így jöhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik játszmában Timi kétszer is brékelőnybe került, de 2:0-nál és 3:2-nél sem tudta megnyerni szerváját. A második egyenlítést követően pedig Stephens került lélektani előnybe és ezzel élt is.

 

Az első szettet eléggé elszúrtam, pedig akkor is megmutatkozott, hogy ki a jobb játékos. Jobb teniszt játszottam, mint ellenfelem, de sajnos többször hiányzott a jó befejezés a fontos labdameneteknél, balszerencsés is voltam. Korszerű teniszt játszottam és egyértelműen pozitív, hogy egy ilyen szett után is vissza tudtam jönni a meccsbe. A harmadik játszmában aztán az ellenfelem elkezdett picit mást játszani, agresszívebb lett, próbált minden mindegy alapon leütni a pályáról. Szerintem az egész mérkőzésen jó teniszt játszottam, ezért nem is vagyok elkeseredve – nyilatkozta Babos Tímea.

 

Délután következhetett a folytatás, hiszen a magyar játékos párosban is szerepel Strasbourgban. Társa, Hszie Szu-vej sem lehetett a meccs előtt boldog, hiszen szintén szoros csatában búcsúzott egyesben. Párosban aztán sikerült a javítás Timinek (120. párosban a világranglistán) és a tajvani teniszezőnek (52. párosban), így a frissen összeállt duó már elődöntős. Ezúttal a bolgár Alekszandrina Najdenova és a brazil Teleina Pereira volt a legyőzött rivális.

 

A vártnál sokkal nehezebb volt ez a mérkőzés, az ellenfelünk nagyon jól játszott. Nekünk időnként „full extrát” kellett nyújtanunk ahhoz, hogy nyerhessünk. Szoros csata volt, szerencsére túltettük magunkat az egyesen…Mindenképpen komolyan vesszük a strasbourgi folytatást is, hiszen itt is jó körülmények között játszhatunk és gyakorolhatunk. Nekem amúgy is fontos, hogy megkapjam a meccsterhelést, hogy folyamatosan játékban legyek” – nyilatkozta Babos Tímea.

 

Timiék csütörtöki ellenfele az 1. helyen kiemelt dél-afrikai Natalie Grandin (23.) és a cseh Vladimira Uhlirova (22.) lesz.