Szlovén ellenfél a marseille-i versenyen

Szlovén ellenfél a marseille-i versenyen

2013-06-02 – Vasárnap délután elkészítették a főtábla sorsolását Marseille-ben a 100 000 dolláros ITF-versenyen. Timi ellenfele Polona Hercog lesz.

„Nagyon szép hely Marseille! Végre az idő is jó, nem kell esőben edzeni. A klub is kellemes környezetben van, bár a tenger miatt szelesek a pályák. Az elmúlt napokat általában 2 tenisz és 2 kondiedzéssel töltöttem. Sokat futunk a parton, lábmunkázunk a homokban. Nem mondom, elég fárasztó, de a tenger hangja és látványa segít. A sorsolás, azt gondolom, hogy nem könnyű, jól kell játszani Hercog ellen a győzelemhez. Párosban a héten nem játszok, meccsek után inkább kondizok még egyet, hogy erőt gyűjtsek a füves szezonra” – számolt be Timi a Garros-szereplés óta eltelt napokról.

 

A 20 éves magyar játékos 103. a világranglistán, a franciaországi tornán a 7. helyen emelték ki.

 

A 22 éves szlovén ellenfél jelenleg csak 131. a WTA listáján. Pályafutása legjobbjaként 2011. szeptember 12-én a 35. volt. A 2013-as pontversenyben mindössze az 554.

 

Polona Hercog karrierje során 4 WTA-versenyen volt döntős egyesben. Közel két évvel ezelőtt 6:4, 7:5-re nyert Johanna Larsson, majd egy évvel később 0:6, 6:4, 7:5-re győzött Mathilde Johansson ellen a svédországi Bastadban rendezett torna fináléjában.

 

A szlovén játékos az utóbbi időben csuklósérüléssel bajlódott, a WTA statisztikája szerint idén mindössze két versenyen szerepelt egyesben a Roland Garrosig. Az Australian Open első fordulójában 6:4, 6:1-re kapott ki Varvara Lepchenkótól, míg május elején egy franciaországi 25 000 dolláros tornán búcsúzott a második körben. A párizsi salakos Grand Slam-verseny selejtezőjében 3:6, 6:1, 6:3-ra győzte le a horvát Alja Tomljanovicot, majd 6:1, 6:2-re kapott ki az amerikai Grace Mintől.