Szép siker és negyeddöntő a cseh fővárosban

Szép siker és negyeddöntő a cseh fővárosban

2014-05-15 – Timi újabb remek győzelmet ünnepelhet Prágában: két játszmában nyert Victoria Duval ellen a Sparta Prague Open második fordulójában.

A mérkőzés 1 óra 17 percig tartott. A 21 éves magyar játékos ellenfele a negyeddöntőben a cseh Tereza Smitkova (185. a világranglistán) lesz.

 

SPARTA PRAGUE OPEN (100 000 DOLLÁR + H, SALAK), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Victoria Duval (amerikai) 6:2, 6:3

 

„Jól ment ma is a játék, jó ez a mai győzelem. Az ellenfél még bréklabdáig sem jutott el, ami külön öröm, hiszen sokat dolgoztunk a szervámon az utóbbi időben. Már megvolt a meccs utáni edzés is, marad tehát a relax a holnapi meccsre” – nyilatkozta Timi.

 

Tavaly a torontói verseny döntőjében már találkozott a két játékos, Timit a betegség fosztotta meg a győzelem kiharcolásának lehetőségétől. Duval akkor ünnepelte első végső sikerét ITF-tornán, de szerencsére a cseh fővárosban már esélye sem lesz az újabb diadalra.

 

A 21 éves magyar játékos ugyanis szinte végig uralta a mérkőzést, ezt az is jól mutatja, hogy amerikai ellenfele bréklabdáig sem jutott el. Timi viszont 11 ilyen lehetőséget harcolt ki magának!

 

Duval már a találkozó elején sem tudta tartani a lépést, azonnal elveszítette adogatójátékát. Timi 3:0-ra elhúzott, ekkor szépített ellenfele. A magyar játékos azonban a folytatásban is jól szervált, majd 5:2-nél fogadóként zárta le a 35 perces nyitó szettet.

 

A második játszma első része szorosan alakult, majd 3:2-nél jött a döntő gém. Timi ugyan három bréklabdát nem tudott kihasználni, de a negyedik eséllyel már élt, majd 5:2-re is vezetett. Duval nyert még ugyan egy játékot, de 5:3-nál a magyar játékos 0-ra szerválta ki a meccset, magabiztosan és megérdemelten jutott a negyeddöntőbe.

 

A 21 éves magyar játékos ellenfele a legjobb nyolc között Tereza Smitkova (185. a világranglistán) lesz. A 19 éves cseh játékos pályafutása legjobbjaként 184. volt április 28-án. Karrierje során 4 ITF-versenyt nyert egyesben, idén egyszer ünnepelhetett, április közepén az üzbegisztáni Karsiban (25 000 dollár).

 

Smitkova a 2014-es szezonban a legjobb négyis jutott Sunderlandben (25 000 dollár) és ugyancsak elődöntős volt, a selejtezőből indulva a franciaországi Croissy-Beaubourgban (25 000 dollár). Az olaszországi Beinascóban (25 000 dollár) a negyeddöntőben Jani Réka 6:2, 6:4-re győzte le. A cseh tinédzser ezen a héten Prágában Olivia Rogowska (6:4, 7:5) és Dinah Pfizenmaier (6:1, 4:6, 6:3) ellen győzött.