Szenzációs diadal: Timi egyesben is döntős!!!

Szenzációs diadal: Timi egyesben is döntős!!!

2015-05-01 – Folytatódott a pazar sorozat Marrákesben: Timi két szettben nyert állandó párostársa, Kristina Mladenovic ellen és így egyesben is döntős a 250 000 dollár összdíjazású WTA-versenyen!!!

A mérkőzés 1 óra 25 percig tartott. Timi egyesben másodszor léphet pályára WTA-verseny döntőjében: ellenfele Elina Szvitolina (ukrán)  lesz.

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea-Kristina Mladenovic (francia) 6:4, 6:4

 

„A mai nap nagyon nehéz volt számomra. Főleg mentálisan, érzelmileg. Nem könnyű egy jóbarát ellen játszani, ráadásul a párostársam ellem. De azt gondolom, hogy jól kezeltem a szituációt. Nagyon boldog vagyok, hogy hosszú-hosszú idő után sikerült egy WTA-tornagyőzelemért játszani egyesben is! Köszi a drukkolást!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi korábban három alkalommal játszott elődöntőt egyesben WTA-versenyen: 2012-ben Monterreyben be is jutott a fináléba, míg 2012-ben Bogotában és 2013-ban Szucsouban az ellenfél örülhetett.

 

Ezúttal az állandó párostárs, Kristina Mladenovic állt a háló túloldalán. Mindkét 21 éves játékos bravúrokkal jutott el a marrákesi elődöntőig: Timi először az 5. helyen kiemelt Mona Barthelt, majd a sorozatban 14 mérkőzésen szettet sem veszítő Teliana Pereirát múlta felül, majd a negyeddöntőben a 3.-ként kiemelt Flavia Pennettát búcsúztatta. Mladenovic a második körben az első helyen kiemelt Garbine Muguruza ellen győzött.

 

A pénteki elődöntőt Timi kezdte jobban, sokkal jobban! Az ötödik gémben 15-re brékelt, majd 4:2 után újra 15-re nyerte el ellenfele szerváját. Mladenovic azonban nem adta fel, 30-ra brékelt, majd feljött 5:4-re.

 

Ekkor a francia játékos újra bréklabdához jutott, de Timi 30-40-ről hozta adogatását, így a szettet is!

 

A második játszma is álomszerűen kezdődött! Timi 1:1 után brékelt 40-re, majd elhúzott 3:1-re. Sőt! A hatodik gémben, 3:2 után már 40-15-re is vezetett…De Mladenovic egyenlített, majd elnyerte párostársa szerváját…Utána pedig a 21 éves francia játékos hozta a szerváját is.

 

Szerencsére Timi ezután is remekül küzdött, 4:4 után pedig jött a mindent eldöntő hajrá!!! A magyar játékos 40-15 után nagy csatában brékelte Mladenovicot, így adogathatott a döntőért! Rendkívül izgalmas játék következett, amelyben Timi 40-15-nél két meccslabdához jutott.

 

Mladenovic azonban hárította ellenfele mindkét esélyét, majd bréklabdához jutott…De Timi nem engedte ki a kezéből az esélyt!!! Újra meccslabdához jutott és ezúttal már értékesítette a lehetőséget!!!

 

Timi egyesben másodszor léphet pályára WTA-verseny döntőjében: ellenfele Elina Szvitolina lesz. A 20 éves ukrán játékos 25. helyen áll a világranglistán, ez karrierje eddigi legjobbja. Pályafutása során 2 WTA (2013 és 2014: Baku)-és 7 ITF-versenyt nyert egyesben.

 

Szvitolina az idei szezonban a legjobb négy közé jutott Brisbane-ben (Ausztrália, 1 millió dollár, kemény pálya) és Bogotában (Kolumbia, 250 000 dollár, salak).

 

Timi eddigi egyszer találkozott szombati marrákesi ellenfelével: a 2013-as donecki ITF-verseny (75 000 dollár, kemény pálya) fináléjában Szvitolina nyert 3:6, 6:2, 7:6-ra.