Szenzáció! Timi legyőzte Cibulkovát és negyeddöntős egyesben!

Szenzáció! Timi legyőzte Cibulkovát és negyeddöntős egyesben!

Generated by IJG JPEG Library

2016-08-19 – A 23 éves magyar játékos szinte bizonyosan megjavítja eddigi legjobb helyezését a világranglistán.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 804 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 3. FORDULÓ
Babos Tímea-Dominika Cibulkova (szlovák, 8.) 4:6, 6:3, 6:1

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 804 000 DOLLÁR, KEMÉNY), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 3.)-Anabel Medina Garrigues, Arantxa Parra Santonja (spanyol) 6:2, 6:0

 

„Hihetetlen nap volt a mai! Könnyekkel küzdöttem és Thomas is könnyezett a meccs végén. Nagyon-nagyon sok munka és érzelem van egy ilyen siker mögött. Hatalmas dolog megnyerni egy ilyen meccset. Főleg annak fényében, ahogyan elveszítettem az első szettet és utána ahogyan fel tudtam állni. Amikor volt egy kis lélektani előnyöm, akkor eleredt az eső. Utána úgy tudtam kiállni a pályára, hogy esélyt sem adtam a világranglista 11. helyezettjének. Ez karrierem eddigi egyik legnagyobb győzelme és egyik legjobb versenye. De menni kell tovább! Ez az ötödik meccsem, egyre nehezebben tudok regenerálódni. De visz a szívem, igyekszem! Ezen kívül persze a párosnak is nagyon örülök! Odatettem Magam 100 százalékosan, egy nagyon jó partnerem van, nagyon jól is játszottunk. Ott is menni kell tovább. Szuper nap volt, pénteken pedig jön újabb két meccs” – nyilatkozta Timi.

 

Az egyéni mérkőzés 2 óra 25 percig, míg a párosmeccs 51 percig tartott.

 

Pazar, sokáig emlékezetes sikert ünnepelhet a 23 éves magyar játékos. Timi mindvégig kiválóan küzdött, pedig már négy meccs volt a lábában Cincinnatiben. Szinte végig remekül adogatott, veszélyesen fogadott a világ egyik legjobb játékosa ellen. A magyar játékost az sem tudta megtörni, hogy az első szettet brékelőnyről veszítette el, utána Thomas Drouet edző tanácsai hatására is még keményebben és hihetetlen elszántsággal harcolt. Ennek pedig szenzációs eredménye lett!

 

A 36 perces első szettben Timi brékelőnnyel vezetett 3:1-re, de azonnal el is veszítette adogatását. A magyar játékos még hozta a szerváját, de 4:3 után a világranglista 11. helyén álló Cibulkova volt a jobb. A szlovák klasszis 4:4 után 15-re brékelt, majd 15-re ki is szerválta a nyitó felvonást.

 

Az 55 perces második játszma hatalmas csatát és remek magyar sikert hozott! A nyitó gémben Timi két bréklabdát hárított, majd 2:1 után 15-re nyerte el ellenfele szerváját! Cibulkova ezután nagyot küzdött fogadóként, három bréklabdája volt, de ekkor már nem tudta megtörni a magyar játékost (4:1)!

 

A hatodik játékot 0-40 és összesen 5 bréklabda után nyerte a 8. helyen kiemelt klasszis, de Timit ez sem zavarta meg. Először 15-re, majd 40-re nyerte adogatását, utóbbival le is zárta a remekül sikerült második játszmát!

 

A döntő szett úgy kezdődött, ahogyan azt Cincinnatiben idén már „megszokták” a játékosok és a szurkolók. A harmadik gém elején, 1:1, 0-15-nél jött az esőszünet. Szerencsére nem tartott sokáig a kényszerpihenő, a folytatás pedig rendkívül emlékezetes lett Timi szempontjából. A magyar játékos 30-ra brékelte ellenfelét, majd bátor és határozott ütésekkel bontotta az ellenállást!

 

Timi 2:1 után 40-re nyerte adogatását, majd ismét brékelt 30-ra. Jött az újabb fontos szervagém: a magyar játékos 30-40-ről növelte immár 5:1-re az előnyét! És Timi ekkor sem vett vissza a tempóból és a határozottságból! Remekül fogadott és Cibulkova kettőshibája után egy Pazar fonákkal tett pontot a mérkőzés végére!

 

A magyar játékos korábban még sohasem győzött le ilyen előkelő helyen rangsorolt játékost WTA-versenyen. A Fed Kupában már sikerült top10-es ellen nyernie, 2014-ben Budapesten múlta felül az akkor a világranglista 10. helyén jegyzett Simona Halepet. A mostani, Cibulkova elleni diadal azt jelentheti, hogy Timi egyesben ismét megjavítja karriercsúcsát (ez most a 39. hely) és jó esélye van arra, hogy kiemelt legyen majd a US Openen.

 

A magyar játékos ellenfele a negyeddöntőben a 4. helyen kiemelt Garbine Muguruza lesz. A Roland Garros idei győztese 3. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2. (2016. június 6.) volt. Eddig 3 WTA- és 7 ITF-versenyt nyert egyesben. Idén a párizsi diadal előtt elődöntős volt Rómában (Olaszország, 2 707 664 dollár, salak).

 

A spanyol és a magyar játékos eddig háromszor találkozott: 2011-ben Mestrében 2:6, 7:5, 6:3-ra, idén Dohában 6:2, 7:5-re, majd Stuttgartban 6:2, 6:2-re nyert Muguruza.

 

Az egyéni mérkőzést követően jött egy rövid szünet, majd a párosmeccs. Timi és Jaroszlava Svedova rendkívül meggyőző volt, csak az első szett közepén (4:0-ról lett 4:2) volt egy pici megingás. Előtte és utána a magyar-kazah páros nagyon biztosan játszott.