Timi nyert Pennetta ellen, elődöntős egyesben is!

Timi nyert Pennetta ellen, elődöntős egyesben is!

2015-04-30 – Timi hatalmas csatában, három szettben diadalmaskodott a világranglistán 26., 3. helyen kiemelt Flavia Pennetta ellen.

A mérkőzés 2 óra 11 percig tartott. A 21 éves magyar játékos ellenfele a legjobb négy között az állandó párostárs, Kristina Mladenovic lesz. Timi és társa csütörtökön késő délután simán nyert a legjobb négy között, így bejutott párosban a fináléba! Ez lesz a 21 éves magyar játékos 17. döntője WTA-versenyen.

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea-Flavia Pennetta (olasz, 3.) 6:2, 5:7, 7:5

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Sandra Klemenschits, Tatjana Maria (osztrák, német) 7:5, 6:2

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy újabb nagy csatában, egy korábbi top10-es, jelenlegi top30-as játékos ellen sikerült nyerni! Nehéz meccs volt. A tegnapitól eltérően fizikailag talán kevésbé, viszont mentálisan inkább…A döntő szettben sok lehetőségem volt brékelni, de sokáig nem sikerült. Amikor végre igen, akkor utána nem tudtam kiszerválni a meccset. Aztán az utolsó két gémben hiba nélkül, sok nyerővel tudtam játszani. Így végül sikerült megnyerni a meccset!!! Köszi a drukkolást két itteni magyarnak, illetve Mindenki másnak otthonról “ – nyilatkozta Timi.

 

Timi remekül játszott eddig Marrákesben, hiszen az előző fordulókban az 5. helyen kiemelt Mona Barthelt. Majd a sorozatban 14 mérkőzésen szettet sem veszítő, két versenyt megnyerő Teliana Pereira sem tudta megállítani. De a negyeddöntőben jött a még nehezebb feladat, a rendkívül rutinos, a néhány éve még top10-es Flavia Pennetta.

 

Timi azonban szinte végig kiválóan játszott a negyeddöntőben, elképesztő akarattal és szívvel küzdött!!! Akkor sem tört össze, amikor „elúszott” néhány nagy esély, folyamatosan harcolt a győzelemért. Sikerrel!

 

A 30 perces első szettben Pennetta vezetett még 2:1-re, de utána a 21 éves magyar játékos parádés teljesítményt nyújtott! Timi 2:2 után 0-ra, majd 4:2 után 30-ra brékelt!!! A nyolcadik játékban pedig hárított két bréklabdát, végül értékesítette második játszmalabdáját.

 

Pennetta alaposan feljavult a 48 perces második szettre. Kétszer is elnyerte ellenfele szerváját, elhúzott 5:1-re. Timi azonban ekkor sem adta fel, sorozatban négy gémet nyert, 15-re, majd 30-ra vette el az olasz klasszis adogatását.

 

Pennetta aztán a szett hajrájában ismét pontosabb volt, 6:5 után brékelt 40-re. Jöhetett a döntő felvonás!

 

Timi szerdán egyesben és párosban összesen négy órát töltött a pályán, de ez nem látszott meg a csütörtöki negyeddöntő harmadik játszmájában. Fáradhatatlanul harcolt és küzdött, ennek meg is lett a remek eredménye!!!

 

A negyedik gémben Timi brékelt 40-re, majd elhúzott 3:1-re. Sajnos Pennetta egyenlített, majd vezetett is 4:3-ra. Az olasz játékos a hetedik gémben 5 (!) bréklabdát hárított…

 

Timi aztán 4:4 után újra elnyerte ellenfele szerváját, de Pennetta újra egyenlített. De ezután ismét a magyar játékos volt a jobb!!! Timi brékelt 15-re, majd 0-ra nyerte adogatását. Így bejutott a legjobb négy közé Marrákesben!!!

 

Timi 2012-ben Bogotában és Monterreyben, majd 2013-ban Szucsouban játszott elődöntőt WTA-versenyen.

 

A 21 éves magyar játékos ellenfele a legjobb négy között az állandó párostárs, Kristina Mladenovic lesz. A francia teniszező 59. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 36. (2013. augusztus 26.) volt. Eddig 1 WTA és 4 ITF-versenyt nyert egyesben. A marrákesi elődöntő számít idei legjobbjának egyesben: az 1. fordulóban 6:2, 3:6, 6:3-ra nyert Marina Erakovic (új-zélandi) ellen, majd a második körben 7:5, 7:5-re diadalmaskodott az 1. helyen kiemelt Garbine Muguruzával szemben. A legjobb nyolc között 6:4, 6:1-re múlta felül Lara Arruabarrenát.

 

Csütörtökön késő délután Timi és Mladenovic 64 perc alatt nyert a marrákesi párosverseny elődöntőjében. Az 1. helyen kiemelt magyar-francia kettős az első szett közepén, 3:3 után brékhátrányba került a Sandra Klemenschits-Tatjana Maria kettőssel szemben. Szerencsére Timi és társa azonnal egyenlített, majd 6:5 után 0-ra nyerte el ellenfele szerváját.

 

A második szett már sikkal simább volt. Timi és Mladenovic 2:1 után 15-re nyerte el ellenfele adogatását. Az osztrák-német duó 4:2-nél két bréklabdához jutott, de ez nem tudta kihasználni. A következő gémben pedig Timi és Kristina Mladenovic brékelt 30-ra, így bejutott a döntőbe.

 

A magyar és a francia játékos tavaly négy döntőt játszott egymás oldalán. Idén februárban Dubajban pedig jött az első közös diadal is!

 

Timi és Mladenovic ellenfele a pénteki döntőben a Laura Siegemund-Marina Zsanevszka duó lesz. A 26 éves német játékos 133., míg ukrán társa 147. a világranglistán.

 

Siegemund karrierje legjobbjaként 122. 2009. szeptember 14.) volt. Eddig 19 ITF-versenyt nyert párosban. Idei legjobb eredményeként Antwerpenben (Belgium, 731 000 dollár, fedett pálya, társ: Darija Jurak) elődöntős volt.

 

A 21 éves Zsanevszka pályafutása legjobbjaként 86. (2014. június 16.) volt. Eddig 9 ITF-tornát nyert párosban. Nemrég elődöntős volt Bogotában (Kolumbia, 250 000 dollár, salak, társ: Irina Kromacseva)