Sydney bajnokai: Timi & Pavljucsenkova!!!

Sydney bajnokai: Timi & Pavljucsenkova!!!

2017-01-13 – A magyar-orosz kettős szettveszteség nélkül diadalmaskodott a Premier-versenyen, nyert az 1. és a 2. helyen kiemelt kettős ellen is!

 

APIA INTERNATIONAL (776 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Anasztaszija Pavljucsenkova (magyar, orosz)-Sania Mirza, Barbora Strycova (indiai, cseh, 1.) 6:4, 6:4

 

A döntő 1 óra 14 percig tartott Sydneyben.

 

„Természetesen nagyon örülök ennek a tornagyőzelemnek! Egész héten nagyon jól játszottunk, remek párosok ellen sikerült nyerni. Jól éreztem Magam a pályán Nasztjával! Jó élmény volt itt és így játszani” – nyilatkozta Timi.

 

Timi 2014 után játszott ismét döntőt párosban Sydneyben, akkor a világelső Sara Errani-Roberta Vinci duó volt az ellenfél. A magyar játékos és a cseh Lucie Safarova végül 7:5, 3:6, 10-7-re diadalmaskodott az olasz páros ellen.

 

Ezúttal sem várt könnyű feladat Timire és társára, hiszen a tavalyi wimbledoni verseny után „alakult” Mirza-Strycova duó remek eredményeket ért el az elmúlt hónapokban, tornagyőzelmek jelezték tudásukat. A magyar játékos és Pavljucsenkova tavaly Moszkvában indult először egymás oldalán, akkor a második mérkőzést már nem sikerült megnyerni.

 

De a sydneyi döntőben Timi és Pavljucsenkova szinte végig jobb volt a nagy esélyes ellenfélnél, adogatóként és fogadóként is!

 

A 35 perces első szett negyedik játékában a magyar-orosz kettős 30-40-ről nyerte adogatását, majd 30-ra brékelt! Ezt az előnyt sikerült is megőrizni három kiváló szervagémmel. Timi és Pavljucsenkova 30-ra, 15-re, majd 5:4 után 0-ra nyerte adogatását!

 

A második játszma álomszerűen kezdődött. A magyar-orosz duó 30-ra nyerte el Strycova, majd Mirza szerváját is, uralta a meccset. 3:0 után aztán jött az új „forgatókönyv”.

 

Sajnos Timi 30-ra elvesztette adogatását, de a bizonytalankodó Strycova ezután ismét sikerült brékelni. De Pavljucsenkova adogatásánál az indiai-cseh kettős labdamenetet sem veszített, majd Mirza 30-ra hozta a szerváját (4:3).

 

Szerencsére Timi ezután jól adogatott, 15-re nyerte saját játékát, így már 5:3 volt az állás. Strycova ezután sem szervált igazán jól, de némi szerencsével hozta ezt a gémet (5:4).

 

Ezután jöttek az újabb izgalmak! Pavljucsenkova 40-15-re is vezetett adogatóként, de az első és a második meccslabdát sem tudta kihasználni. 40-40 – Győzelem vagy egyenlítés a szettben, erről döntött egy labdamenet. Szerencsére az orosz játékos jól szervált, majd a hálónál Timi egy tökéletes ütéssel lezárta a finálét!!!

 

A 23 éves magyar játékos 11. alkalommal nyert párosban versenyt a WTA Touron! Ebben a műfajban 1 WTA-125-ös és 9 ITF végső siker egészíti ki a mérlegét.

 

Sydney05

 

Sydney06

 

Sydney07