Spanyol siker a hobarti döntőben

Spanyol siker a hobarti döntőben

2013-01-12 – Garbine Muguruza és Maria-Tereza Torro-Flor nyerte a párosversenyt a 235 000 dollár összdíjazású Moorilla Hobart International elnevezésű tornán.

A mérkőzés 1 óra 24 percig tartott.

 

MOORILLA HOBART INTERNATIONAL (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Garbine Muguruza, Maria-Teresa Torro-Flor (spanyol)-Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi) 6:3, 7:6 (7-5)

 

A papírforma alapján a magyar-luxemburgi kettős tűnt esélyesebbnek, de bebizonyosodott, hogy a spanyolok világranglista-helyezése egyáltalán nem tükrözi a jelenlegi tudást és formát.

 

Muguruza (nincs páros-ranglistája) és Torro-Flor (860.) szinte végig jól játszott, viszonylag pontosan adogatott és fogadott, a hálónál is megfelelő teljesítményt nyújtott. A két spanyol tini nem ijedt meg a lehetőségtől és ki is használta Timiék bizonytalanságait. A magyar-luxemburgi duó 2:3-nál veszítette el saját adogatását, de 3:5-nél három bréklabdához jutott. A rivális azonban némi szerencsével mindannyiszor megmenekült, majd meg is nyerte a 31 perces első felvonást.

 

Timiék a folytatásban többször is lépéshátrányba kerültek. A magyar játékos 2:3-nál elveszítette adogatását egy kettőshiba miatt, de 4:4-nél sikerült az egyenlítés. A következő gémben Timi két bréklabdát még hárított, de végül elúszott a játék.

 

A magyar-luxemburgi duó ezt követően 0-ra brékelte ellenfelét, de 5:5 után Minella nem tudta hozni adogatójátékát. De erre is volt válasza Timiéknek, az ellenfél meccslabdájából brékeltek, jöhetett a rövidítés! A tie-break jól kezdődött,  2-2-nél Timi kiváló fonákja minibréket jelentett. De 5-3-nél Minella röptéje a hálóban landolt, ezután pedig a spanyolokat már nem lehetett megállítani.

 

Timi tavaly egyesben Monterreyben, míg párosban a tajvani Hszie Szu-vej oldalán Birminghamben nyert WTA-tornát, ezúttal volt harmadszor döntős.

 

„Úgy érzem, hogy nyerhető meccs volt, pedig az ellenfél nagyon jól teniszezett. Sajnos ma rosszul kezdtem, ez elbizonytalanított. A korábbi mérkőzéseken jobban teniszeztem. A röptékkel ma sem volt gond, de az alapvonajátékom ezúttal nem volt jó. Főleg a ritörnjeimmel lehetek elégedetlen. Annak viszont örülök, hogy döntőt játszottunk, így kezdtük a szezont. Jó, hogy ilyen sokat játszhattam, emellett sokat is gyakorolhattam. Lehet, hogy Melbourne-ben nem is lett volna lehetőség arra, hogy ennyit edzek” nyilatkozta Timi a döntőt követően.

 

Timi és édesapja még szombaton elutazik az Australian Open helyszínére. A magyar játékos egyesben a francia Kristina Mladenovic ellen lép pályára az első fordulóban, míg párosban a brit Laura Robson oldalán szerepel majd.

 

Timi ezúttal rosszul játszott, a partnere sem tudta kisegíteni. Sajnos a páros nem teniszezett jól, ma semmi sem működött igazán. A bemelegítés még jól sikerült, de ez nem az ő napjuk volt. A spanyolok most jobbak voltak” – mondta Babos Csaba a hobarti fináléról.

hobart14_vagott