Spanyol ellenfél az eastbourne-i selejtezőben

Spanyol ellenfél az eastbourne-i selejtezőben

2013-06-14 – Pénteken késő délután elkészítették a selejtező sorsolását a 690 000 dolláros Aegon International elnevezésű füves pályás versenyen: Timi ellenfele Lara Arruabarrena lesz.

„Az elmúlt időszakban elsősorban a kondiedzésekre fektettük a hangsúlyt, az utóbbi napokban azonban nagyon sokat teniszeztem. Birminghamben délelőttönként fedett pályán gyakoroltunk, késő délutánonként viszont már füvön. Igaz, a szabadtéri pályák nem voltak a legjobb állapotban. De nagy szükségem volt a sok teniszre. ..Ma már kétszer sikerült edzenünk Eastbourne-ben, itt csodálatosak a pályák” – mondta Timi.

 

A 22 éves spanyol játékos jelenleg 82. a világranglistán. Pályafutása legjobbjaként május 6-án a 70. helyen állt.

 

Arruabarrena karrierje során 11 ITF-versenyt nyert egyesben, tavaly a WTA Touron is diadalmaskodott. A bogotai 235 000 dolláros salakos tornán maradt veretlen, a döntőben az orosz Alekszandra Panovát múlta felül 6:2, 7:5-re.

 

A spanyol játékos eddig három Grand Slam-versenyen volt főtáblás, tavaly a US Openen bejutott a második fordulóba.

 

Az idei szezonban megnyerte Caliban a 125 000 dolláros ITF-versenyt, öt mérkőzésen mindössze egy szettet veszített. Utána negyeddöntős volt Bogotában, majd kemény pályán nagyszerűen szerepelt Indian Wellsben. Arruabarrena legyőzte Szeszil Karatantcsevát, Varvara Lepchenkót és Roberta Vincit, majd a legjobb 16 között 7:5, 6:0-ra kapott ki Marija Sarapovától. Utána Miamiban és Katowicében az első fordulóban búcsúzott, azóta nem szerepelt WTA-tornán.

 

A spanyol játékossal ellentétben Timi már játszott idén füves pályás tornán, a hét elején az első körben búcsúzott Birminghamben a 235 000 dolláros Aegon Classicon.

 

Timi az eastbourne-i tornán párosban is szerepel a luxemburgi Mandy Minellával.