Soproni elismerés Timinek

2012-12-15 – Újabb jelentős elismerésben részesült az év legjobb magyar női teniszezője: a Hűség Napján ugyanis Babos Tímea kapta a Sopron Sportjáért elnevezésű díjat.

Ezzel a 19 éves játékos „csúcstartó” lett, eddig ugyanis egy hosszú pályafutást követően adták át a kitüntetést az érintettnek.

 

„Nagyon örülök annak, hogy ilyen fiatalon megkaphattam ezt a díjat! Az is boldogsággal tölt el, hogy a többi díjazott ismeri az eddig elért eredményeimet. Hatalmas örömmel töltött el, hogy itt lehettem a Hűség Napja alkalmából rendezett ünnepségen! Sopron az otthonom, itt kezdődött a pályafutásom. Sok szép emlék fűz a városhoz, mindig örömmel térek vissza” – mondta Timi, aki a díjátadón viselt ruháért köszönetet mondott a Miss Store Sopron Plazának.

 

A 19 éves teniszező mellett a város sok más hírességét jutalmazták a Hűség Napján. A hagyományoknak megfelelően Sopron legfontosabb elismeréseit azok a személyek és közösségek vehették át, akik maradandóval járultak hozzá a város hagyományainak, kultúrájának, megőrzéséhez és ápolásához, a város közigazgatásáért, szociális és egészségügyi ellátásához, oktatásához és sportjához, tudományos és gazdasági életének fejlesztéséhez.

Az esemény résztvevőit Firtl Mátyás országgyűlési képviselő üdvözölte, beszédet mondott Légrádi Imre, Sopron idei díszpolgára.

 

1921. december 14-16. között szavazással döntötték el Sopronban, hogy a város melyik országhoz akar tartozni. A lakók úgy döntöttek, hogy Magyarország része kívánnak lenni és ezzel kiérdemelték “a leghűségesebb város” címet.

 

sopronsportja01