„Sok munkát és türelmet igényel, újra megszokni a szabadtéri teniszt”

„Sok munkát és türelmet igényel, újra megszokni a szabadtéri teniszt”

2012-12-28 – Már csak „néhány” óra választja el attól Timit, hogy Kínában elkezdje a 2013-as szezont, amelynek első versenyén egyesben és párosban is rajthoz áll.

A 19 éves játékos édesapjával tartózkodik Sencsenben, ahol pazar környezet várja a teniszezőket.

 

„Újabb színvonalas kínai versenynek lehetünk a részesei. Szép hotelben lakunk, egy szép környéken. A centrum kb 20 percre van, de ami ott fogad sem mindennapi. Több mint 30 pálya van a létesítményben, egy gyönyörű  centerpályával, így van lehetőség edzeni” – nyilatkozta az egyéni világranglista 67. helyén álló játékos.

 

Timi felkészülését az utóbbi időben a délelőtti 2 órás edzéseken Balázs György segítette a Park Tenisz Klubban, rajta kívül Gödry Levente és Krocskó Krisztián is rendszeresen „beszállt” a játékba. Timi külföldön is járt több alkalommal, Londonban a kiváló biomechanikus, Sergio Gomez látta el tanácsokkal, de franciaországi edzőmeccsek is szerepeltek a programban.

 

„Elég sok munkát es türelmet igényel ismét megszokni a szabadtéri teniszt,de jó úton haladunk. A pálya viszonylag gyors, bár a fedett pálya után nyilván lassabb. Viszont a légnyomáskülönbség megnehezíti az edzéseket. Várom a sorsolást es az első meccsemet is!”

 

Tegnap délutánra csak 20% esély volt az esőre az előrejelzések szerint, mégis esett. Ma délelőttre 60% esély volt az esőre és sütött a nap.

 

Így ma 2 teniszünk volt. Délelőtt a német Annika Beck, délután a japan Morita volt a partner. Már itt van mindenki es holnap a kvali is kezdődik így teltház volt a pályákon. Így is tudtunk majd 3 órát poénra játszani. Mellette más borítású pályán adogatás gyakorlás volt. A lábmunka javítására és egy kis játékosságra nagyon jó volt a lábtenisz. Majd egy órát gyűrtük Timivel egymást.  Az eredményt nem árulom el. Vissza a teniszre. Nagyon nagy szükség van a poénjátékra, hiszen szabadban majd 3 hónapja nem játszott meccset Timi. Mások a viszonyok mind a sátorban. Szél, nap, más légellenállás. És teljesen más lányok ellen játszani. Otthon kevés ilyen alkalom volt, főleg fiúkkal játszott Timi.” – írta Csaba.

 

Timi edző-édesapja szerint semmilyen panasz nem lehet a sencseni szervezésre.

 

Naponta 4 doboz új Australian Open Wilsont adnak minden játékosnak.  Jók a pályák, bár lehetne több meccspálya. Ebből van 10, de 2-re lelátót építettek.  Egy másik soron van meg 23 pálya de más a burkolata. 2011-ben itt volt az Universiade, valószínűleg arra épültek a pályák. Nagy teniszélet nem lehet, annak ellenére, hogy csak ezen a sporttelepen 33 pálya van . 3 napja vagyunk itt, de a versenyzőkön kívül más nem volt a pályákon – tette hozzá Csaba.

 

Elmondása szerint mind minden, Kínában a sportpályák is gigantikusak.   A hotel alagsorában irodák vannak, ott készült az akkreditációs kártya.

 

Ekkor láttuk azt a folyosót, ami 10 méter széles és vagy 100 méter hosszú. Simán lehetne atlétika versenyt rendezni itt. Kicsit a kaja gond csupán. A pályán még nincs és étterem sincs a közelben. A hotel 20 perc autóval, ami óránként egyszer fordul. Így a 12.30-sal tudunk visszamenni és a 14 óraival mar jövünk is. Alig 1 óra marad a tusolásra és az étkezésre a 3 óra szünetből. Azt sem igazán tudjuk, mikor mit is eszünk pontosan. Kellemes meglepetés ugyanakkor, hogy sokan beszélnek angolul és angol étlap is van helyenként. Fiatal város fiatal lakosokkal. A 10 milliós város átlagéletkora 30 év alatt van . Lehet jövőre már 13 millióan lesznek, mert minden fiatalasszony babát vár.”

 

Szombaton az izraeli Peer es a párostárs Mandy Minella lesz Timi edzőpartnere.

 

Mi már lassan lefekszünk aludni, az otthoniak meg nem is ebédeltek. Így nemcsak a tenisz miatt lettem öregebb… Ti otthon a Szilveszterre, mi az első fordulóra készülünk. Üdv mindenkinek! – zárta beszámolóját Csaba.