Sima vereség egyesben

2012-09-17 – A világranglista 60. helyén álló Babos Tímea elbúcsúzott egyesben a 220 000 dolláros csüancsoui versenytől, miután két szettes találkozón vereséget szenvedett Bojana Jovanovszkitól (58.).

A 20 éves szerb teniszező 70 perc alatt múlta felül magyar ellenfelét.

 

QUANGZHOU INTERNATIONAL WOMEN’S OPEN (CSÜANCSOU, KEMÉNY PÁLYA, 220 000 DOLLÁR), EGYES, 1. FORDULÓ
Bojana Jovanovszki (szerb)-Babos Tímea 6:1, 6:3

 

Sok új dolgot tanulok a US Open óta, új szervamozdulattal kezdtem adogatni. Ez feljavította a szervaszázalekomat, lazábban tudok szerválni. De talán a mai meccsen túlságosan a biztosra mentem…Még össze kell érnie. Egy-egy ilyen meccs igazán megmutatja, hogy mit is kell nekem jatszani, mikor is játszok jól. Jól, amikor támadó szellemben játszok, tét nélküli fejjel gondolkodok. Ezt kell maximálisan kihozni magamból és azon leszek a következő napokban, hogy sikerüljön. Hiszek az edzésmunkámban, látom, ki mennyit dolgozik, hogyan edz. Éppen ezért tudom, meg kell hogy legyen a munkám eredménye. Előbb vagy utóbb, persze remélem, mielőbb! – nyilatkozta Timi a mérkőzést követően.

 

A két versenyző a New York-i US Open óta először lépett pályára, az elmúlt hetek formája alapján a némileg rutinosabb Jovanovszki számított esélyesebbnek. Sajnos ez igazolódott is, pedig a második szett akár fordulatot is hozhatott volna.

 

Az 24 perces első játszma sajnos nagyon egyoldalú volt. A legelején Timi még visszajött brékhátrányból, de 1:1 után esélye sem volt. Jovanovszki stabilan adogatott és fogadott, összesen négyszer vette el ellenfele szerváját…

 

A folytatás már sokkal szorosabban alakult. Timi a második felvonás elején egy ásznak köszönhetően végre hozta saját adogatását, sőt 3:2-ig jobban is fogadott ellenfelénél. A hatodik gémben azonban Jovanovszki úgy brékelt, hogy előtte két fogadógémben csak 3 pontot nyert, míg adogatóként 3 játékban 7 labdamenetet veszített.

 

A szerb 4:2-nél már 40-0-ra vezetett, de ekkor Timi megtáltosodott és innen is brékelt. Sajnos ez nem hozott fordulatot, mert a következő játékot elbukta. Jovanovszki 5:3-nál két bréklabdát hárított, majd kiszerválta a mérkőzést…

 

quangzhou08