Sima vereség Eastbourne-ben

Sima vereség Eastbourne-ben

epa06024123 Timea Babos of Hungary in action against Arantxa Rus of the Netherlands during the Ricoh Open Tennis tournament in Rosmalen, The Netherlands, 12 June 2017. EPA/KOEN SUYK

2017-06-25 – Timi két játékot nyert a sokkal pontosabban játszó Mertens ellen.

 

AEGON INTERNATIONAL (819 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Elise Mertens (belga)-Babos Tímea 6:1, 6:1

 

A mérkőzés 1 óra 8 percig tartott Eastbourne-ben.

 

Sajnos csak a mérkőzés elején alakult szorosan az angliai találkozó. Mertens brékkel kezdte a 32 perces első szettet, majd Timi fogadóként 40-0-ra is vezetett. A belga játékos még egyenlített, de ellenfele végül kihasználta ötödik bréklabdáját.

 

Sajnos ezután nagy különbség volt a két játékos teljesítménye között. Mertens sokkal pontosabb volt és mindig sikeresen oldotta meg a legfontosabb helyzeteket. Timi 30-ra, majd nagy csatában 40-re veszítette el adogatását. Végül 5:1 után Mertens fogadóként csak egy labdamenetet veszített.

 

A második játszma sem alakult szorosabban…A belga játékos 2:1 után 40-re brékelt, az ötödik esélyét használta ki. Ezután Mertens simán hozta a szerváját, majd 40-re nyerte el ellenfele adogatását…A végén Timi még eljutott két bréklabdáig, de a belga játékos nyerőkkel tudta lezárni a mérkőzést.