Sima vereség a kvali nyitányán

Sima vereség a kvali nyitányán

2012-09-21 – A világranglista 60. helyén álló Babos Tímea nem lesz főtáblás a Toray Pan Pacific Openen, miután kiesett a selejtező első fordulójában.

A 19 éves magyar játékost 79 perc alatt győzte le Nyina Bratcsikova (94.)

 

TORAY PAN PACIFIC OPEN (TOKIÓ, 2 168 400 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Nyina Bratcsikova (orosz)-Babos Tímea 6:2, 6:2

 

A jóval rutinosabb orosz teniszező júliusban még negyeddöntős volt Bakuban, azóta viszont három versenyen szettet sem nyert. Igaz, Timi sem szerepelt jól az utóbbi időben, de világranglista helyezése alapján esélyesebbnek tűnt…

 

Tokióban azonban csak rövid ideig volt esélye a magyar tininek. Bratcsikova 1:0-nál kihasználta negyedik bréklabdáját, mivel ellenfele nem adogatott jól. Timi ebben a gémben 3 kettőshibát ütött…Az orosz játékos szerváját 3:1-nál ugyan elnyerte ellenfele, de utána Bratcsikova ismét brékelt, a harmadik esélyt használta ki.

 

Ezt követően pedig már nem volt visszaút Timi számára, 5:2-nél még ásszal hárított szettlabdát, de a következő után már örülhetett Bratcsikova.

 

A 43 perces első szettet követően ismét Bratcsikova kezdett jobban, 1:0-nál immár negyedszerre nyerte el Timi adogatását…A rendkívül stabilan adogató orosz teniszező 4:1-re elhúzott, majd 4:2-nél két bréklabdát hárított. Ez volt Timi utolsó esélye a felzárkózásra.

 

A magyar játékos 5:2-nél ásszal védte az első meccslabdát, majd újabb két esélyt védett ki, de Bratcsikova negyedik mérkőzéslabdájával már nem bírt, így búcsúzott a selejtező nyitó körében.