Sima győzelem párosban Fezben

Sima győzelem párosban Fezben

2012-04-24 – Hétfőn ugyan elbúcsúzott egyesben Babos Tímea, de kedden kiderült, tovább tart számára a 220 ezres marokkói salakos verseny!

Hétfőn ugyan elbúcsúzott egyesben Babos Tímea, de kedden kiderült, tovább tart számára a 220 ezres marokkói salakos verseny! A magyar teniszező ugyanis a luxemburgi Mandy Minella oldalán simán, 57 perc alatt győzött párosban és ezzel negyeddöntős.

 

GRAND PRIX DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (220 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi)-Estrella Cabeza Candela, Laura Pous-tio (spanyol) 6:3, 6:1

 

Timi jelenleg 142. a műfaj világranglistáján,  Minella a 101, míg a mostani ellenfél, vagyis Estrella Cabeza Candela és Laura Pous-tio a 179., illetve a 180. Vagyis mindenképpen a magyar-luxemburgi duó volt a favorit, ezt simán be is bizonyította.

 

A fezi összecsapás szerencsére nélkülözte a különösebb izgalmakat, Timi és társa a 30 perces első szettben 1:0-nál brékelt, a gyorsan megszerzett előnyt meg is tartotta. Babos és Minella sokkal jobban fogadta a szervákat, mint a két spanyol, így 6:3-mal fejeződött be az első felvonás.

 

A folytatás még simábban alakult, Babos Timi és Mandy Minella fölényben teniszezett, 0:0-nál, majd 2:0-nál újra elvette a rivális adogatójátékát. Ekkor a spanyolok váratlanul szépítettek, de ezután újra a magyar-luxemburgi kettős volt a jobb. A meccs képét jól jellemzi, hogy Timiék 55, míg ellenfeleik csak 38 labdamenetet nyertek meg.

 

A legjobb nyolc között Olga Govorcova (58. a világranglistán) és Olga Szavcsuk (109.) vár Timiékre. A fehérorosz, ukrán duó kedden 6:1, 6:3-ra győzte le Czink Melindát és a dél-afrikai Chanelle Scheeperst.