Győzelem az elődöntőben, jön az idei 6. finálé!

Győzelem az elődöntőben, jön az idei 6. finálé!

2013-09-13 – Timi és Jaroszlava Svedova magabiztosan legyőzte a Szavinyih – Torró-Flor kettőst, így bejutott a párostorna döntőjébe a 235 000 dolláros Tashkent Openen.

Timi és Jaroszlava Svedova magabiztosan legyőzte a Valerija Szavinyih – Maria-Teresa Torró-Flor kettőst, így bejutott a párostorna döntőjébe a 235 000 dolláros Tashkent Openen. A magyar-kazah kettős mindössze négy gémet veszített az 55 perces találkozón. Timi és Svedova a szombati döntőben a 2. helyen kiemelt Olga Govorcova-Mandy Minella duóval találkozik.

TASHKENT OPEN (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 1.)-Valerija Szavinyih, Maria-Teresa Torró-Flor (orosz, spanyol) 6:2, 6:2

 

„A mai péntek 13-a jó volt számomra! Bekerültem a következő verseny főtáblájára, sőt még a páros elődöntő is sikerült. Örülök nagyon! Jól játszunk együtt Szlavával, várom a holnapi döntőt” – nyilatkozta Babos Tímea a pénteki mérkőzést követően.

 

A Tashkent Open 1. kiemeltjei uralták a találkozót, esélyt sem adtak ellenfelüknek. Timi és Svedova a 28 perces első szettben 1:1-nél brékelt először, majd 4:2-nél ismételték meg ugyanezt. A magyar-kazah duó 15-re szerválta ki 5:2-nél a szettet, az ellenfél félóra alatt bréklabdáig sem jutott. Pedig párosban az ilyen versenyeken már 40-40 is fogadóelőnyt jelent…

 

A második játszmában Timi és Svedova úgy húzott el 4:0-ra, hogy a rivális eközben mindössze egy-egy labdamenetet nyert adogatóként, illetve fogadóként. Ezután Szavinyih és Torró-Flor ugyan nyert két szervagémet, de esélyük sem volt a fordításra. Az utolsó játékban Svedova két kettőshibát is ütött, de azért 40-re ki tudta szerválni az elődöntőt.

 

Timi és Svedova a szombati fináléban a 2. helyen kiemelt Olga Govorcova-Mandy Minella duóval találkozik.

 

A 25 éves Govorcova jelenleg 62. párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2011. augusztus 29-án a 24. volt. Karrierje során 8 WTA-versenyt nyert párosban: 2008-ban Isztambulban (társ: Jill Craybas), 2009-ben Kantonban és Taskentben (társ mindkétszer: Tatjana Pucsek), 2010-ben Pekingben (társ: Csuang Csia-zsung), 2011-ben Memphisben, Birminghamben (társ mindkétszer: Alla Kudrjavceva) és New Havenben (társ: Csuang Csia-zsung), míg 2012-ben Strasbourgban (társ: Klaudia Jans-Ignacik).

 

A fehérorosz játékos az idei szezonban eddig nem remekelt párosban, Taskent előtt mindössze Brüsszelben legalább két meccset, akkor Alicja Rosolska oldalán jutott a legjobb négy közé.

 

Timi korábbi állandó párostársa, Mandy Minella jelenleg 70. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként idén április 29-én a 47. helyen állt. Karrierje során 2 WTA-versenyt nyert párosban: idén Bogotában és Marrákesben is a 20 éves magyar játékos oldalán! Előtte Timi és Mandy Minella már finalista volt Hobartban, de Ausztráliában még nem jött össze a közös siker.

 

A luxemburgi teniszező egyébként az idei szezonban több társsal is indult párosban, de Taskentig csak Timivel volt sikeres.

 

A magyar játékos mostani társa, Jaroszlava Svedova 2010-ben Wimbledonban és a US Openen is diadalmaskodott Vania Kinggel. A kazah klasszis 2009-ben Pattaya Cityben (társ: Tamarine Tanasugarn), 2011-ben  Washingtonban (társ: Sania Mirza), Cincinnatiben (társ: King), Moszkvában (társ: King) és 2013-ban Florianopolisban (társ: Anabel Medina Garrigues) nyert WTA-tornát.