Sima győzelem a selejtező nyitányán

Sima győzelem a selejtező nyitányán

2012-08-11 – A papírformának megfelelően Timi bejutott a selejtező második körébe a Cincinnatiben zajló 2.168 millió dolláros versenyen.

A magyar játékos következő ellenfele a szabadkártyás amerikai Madison Keys (158.) lesz.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (CINCINNATI, KEMÉNY PÁLYA, 2.168 MILLIÓ DOLLÁR), SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (8. kiemelt)-Leszja Curenko (ukrán) 6:2, 6:4

 

Timi néhány napja még Montrealban szerepelt, most pedig újabb 2.168 millió dollár összdíjazású tornán igyekszik bekerülni a főtáblára. A sorsolása nem rossz, ezt bizonyította az első fordulóban is. Curenko jelenleg 111. a világranglistán, így a magyar tini volt az esélyes.

 

A találkozó elején, 22-ig mindkét teniszező hozta az adogatását, majd Timi került ismét előnybe. A hatodik játékban aztán el is nyerte ellenfele szerváját, ezzel megtörte Curenko ellenállását. Timi simán hozta saját szerváját, majd újabb brékkel 24 perc alatt került szettelőnybe.

 

A magyar játékos a nyitó felvonásban kiválóan adogatott, első és második szerváiból 80, illetve 73 százalékkal nyert pontot. Fogadásban 55, illetve 50 százalék volt a mérlege.

 

A folytatásban Curenko váratlanul brékelt, de Timi gyorsan egyenlített 2:2-re. Hamarosan már ismét a magyar teniszező nyerte el riválisa szerváját, 5:3-nál a továbbjutásért adogatott. Az ukrán játékos ekkor szépített, de egy újabb brékkel Timi lezárta az összecsapást.

 

Timi következő ellenfele a szabadkártyás Madison Keys lesz. A 17 éves amerikai játékos már 2009-ben játszott WTA-versenyen, Ponte Vedra Beachen a nyitó körben legyőzte Alla Kudrjavcevát. Ezzel Keys lett a 7. legfiatalabb teniszező, aki nyert meccset WTA-tornán. Tavaly a US Openen is továbbjutott az első fordulóból, Jill Craybast múlta felül.

 

Keys idén nem igazán remekel, legnagyobb sikerét Miamiban aratta, ahol a selejtezőből a főtáblára került.