Sima győzelem a második fordulóban

Sima győzelem a második fordulóban

2016-08-02 – Timi mindössze egy játékot veszített a brazíliai WTA-versenyen a legjobb 16 között.

 

BRASIL TENNIS CUP (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea (6.)-Alize Lim (francia) 6:0, 6:1

 

“Picit döcögősen indult a meccs. De utána már jobb lett a játékom, örülök a győzelemnek! A mérkőzés után még elmentem egy kicsit gyakorolni. A várakozás után pedig jöhet a páros” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 58 percig tartott.

 

A hétfői nehéz, több mint 2 órás első meccs után kedden már egészen másféle mérkőzést játszott Timi a florianopolisi WTA-versenyen. Pedig Alize Lim nehéz ellenfélnek tűnt, még akkor is, ha „csak” 201. helyen áll a legfrissebb világranglistán.

 

A 23 éves magyar játékos nagy csatában, két bréklabda hárítása után nyerte az első gémet, majd egyértelmű fölénybe került. Timi jól adogatott és fogadott a folytatásban. Először 30-ra, majd 15-re brékelt és ezután sem állt meg. A hatodik játékban, 5:0 után 40-re nyerte el ellenfele adogatását.

 

A második szett elején Lim meglepetésre brékelt, de ekkor örülhetett utoljára. Timi azonnal elnyerte ellenfele szerváját, 40-re, majd 30-ra és ismét 40-re „törte meg” ellenfelét. A hetedik gémben, 5:1 után Lim hárított két meccslabdát, majd brékesélyhez is jutott. Szerencsére Timi egyenlített, majd a harmadik mérkőzéslabdát már kihasználta.

 

Timi egyesben a negyeddöntőben a 4. helyen kiemelt Jelena Osztapenko ellen lép pályára. A 19 éves lett játékos 41. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 34. (2016. június 27.) volt. Eddig 7 ITF-versenyt nyert egyesben. Idei legjobb eredményeként döntős volt Dohában (Katar, 2 818 000 dollár, kemény pálya). Április elején a katowicei WTA-verseny negyeddöntőjében Osztapenko 7:6, 2:6, 6:3-ra nyert Timi ellen.