Sikeres kezdés Rabatban

Sikeres kezdés Rabatban

2016-04-25 – Timi a második szettben a győzelemért adogatott, végül három szettben győzött Polona Hercog ellen. A magyar játékos először nyert ellenfelével szemben.

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (5.)-Polona Hercog (szlovén) 6:3, 6:7 (8-10), 6:1

 

„Örülök, hogy sikerült nyerni! Még mindig nem az igazi a salakos játékom. De napról-napra jobban érzem, hogy mit is kell játszani és ez nagyon bíztató! Boldog vagyok, hogy végre Hercogot is legyőztem, úgymond a mumusom volt 🙂 Holnap edzés, tenisz és kondi. Aztán szerdán a következő meccs” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 2 óra 25 percig tartott.

 

A két játékos korábban négyszer találkozott, mindig Hercog örülhetett a végén. Idén Monterreyben 6:3, 6:2 volt az eredmény, igaz Timi sérülten lépett pályára.

 

Rabatban pedig végre a magyar játékos volt a jobb! A 38 perces első szettben Timi 2:1 után 40-re brékelt, de Hercog 3:3-nál beérte. Ezután ismét a magyar játékos volt a jobb: 4:3 után 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd 0-ra szerválta ki a szettet.

 

A 71 perces második felvonás hatalmas csatát hozott. Hercog kétszer is vezetett brékelőnnyel (3:1, 4:2), de egyszer sem tudta megőrizni ezt. Sőt! Timi 5:5 után brékelt 30-ra, majd adogatott a győzelemért. Sajnos nem sikerült kihasználnia ezt az esélyt. Hercog kiharcolt a rövidítést, amelyben 6-4 után összesen négy játszmalabdája volt. Timi mindig visszajött, de végül 9-8-nál elveszítette adogatását…

 

Jöhetett a döntő játszma. Timi pedig ekkor már nagyszerűen kezelte esélyeit. A második gémben nagy csata után kihasználta harmadik bréklabdáját, majd simán őrizte előnyét. A hatodik játékban, 4:1 után pedig újabb nagy harc után, negyedik lehetőségét kihasználta, már 5:1-re vezetett.

 

Az utolsó játékot pedig 0-ra nyerte a magyar játékos!

 

Timi következő ellenfele Laura Robson (WTA-426.) lesz. A 22 éves brit játékos karrierje legjobbjaként 27. (2013. július 8.) volt, eddig 1 ITF-versenyt nyert egyesben. Robson sérülés miatt hosszú időt hagyott ki, csak nemrég kezdte újra pályafutását.