Sikeres edzőmeccsek után

Sikeres edzőmeccsek után

2012-11-24 – Timi ugyan nem vesz részt már egyéni versenyen a 2012-es szezonban, de ez nem jelenti azt, hogy „csak” edzésekkel készülne a 2013-as idényre.

A világranglista 64. helyén álló játékos csütörtökön érkezett haza Franciaországból, ahol egyesben és párosban is megnyerte két-két edzőmeccset.

 

A 19 éves teniszező az elmúlt hetekben folyamatosan csiszolta technikáját, a kisebb változások pedig már éreztetik hatásukat.

 

„Vasárnap a rutinos, korábban top200-as Csaknasvili ellen játszottam, ez jó kezdés volt. Szerdán pedig az a Flipkens volt az ellenfelem, aki nemrég versenyt nyert, elődöntőt is játszott. Kifejezetten pozitívnak tartom, hogy simán legyőztem. Szerintem nagyon jól játszottam, látszik, hogy javult a teljesítményem. Ez mindenképpen jó visszajelzés.” – mondta Timi.

 

Az ifjú játékos Margalita Csaknasvilit 6:3, 6:1-re, míg a világranglistán 54. Kirsten Flipkenst 6:1, 6:2-re múlta felül.

 

„Szerencsére csak nagyon rövid időre tértek vissza azok a korábbi mozdulatok, amelyeken változtattunk az utóbbi időben.  A mérkőzéseket azért elsősorban edzésnek tekintettem, leginkább a helyes mozdulatokra figyeltem. Még akkor is, amikor fontos ponthoz értünk.”

 

Timi hozzátette: a korábbi karsérülését egyáltalán nem érezte Csaknasvili és Flipkens ellen.  Legközelebb már a 2013-as szezon első hetében lép pályára, Kínában vagy Új-zélandon.

 

londonoktober01