Győztes kezdés Tajvanon

Győztes kezdés Tajvanon

2015-11-18 – A magyar játékos mindkét szettben egyszer nyerte el ellenfele adogatását.

OEC TAIPEI WTA CHALLENGER (125 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (4.)-Tena Lukas (horvát) 7:5, 6:3

 

A 44 perces első szett a reméltnél sokkal szorosabban alakult. Pedig Lukas fogadóként semmilyen veszélyt nem jelentetett, de adogatójátékaiban hatalmasat küzdött.

 

Timi 2:2-ig összesen négy bréklabdához jutott, de sajnos egyik eséllyel sem élt. Néhány perccel később, a nyolcadik gémben pedig fogadóként 40-0-ra is vezetett a 22 éves magyar játékos. De Lukas ekkor is hozni tudta a szerváját…

 

Szerencsére a játszma legvégén, 6:5 után Timi végre kihasználta esélyét, a kilencedik (!) bréklabdát már értékesítette Ezzel a verseny 4. kiemeltje le is zárta a szettet.

 

A második játszma már egyszerűbben alakult Timi számára. A negyedik játékban, 2:1 után 30-ra brékelt. Ezután a magyar játékos magabiztosan tartotta az előnyét, adogatóként könnyedén hozta a gémeket.

 

Timi ellenfele Elise Mertens lesz a második fordulóban. A 20 éves belga játékos 151. helyen áll a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobb helyezése. Eddig 10 ITF-versenyt nyert egyesben, idén Santa Margherita di Pulában (Olaszország, 25 000 dollár, salak) és Victoriában (Mexikó, 50 000 dollár, kemény pálya) maradt veretlen.