Sikeres bemutatkozás Biarritzban

Sikeres bemutatkozás Biarritzban

2014-07-08 – Timi az első szettben ugyan gyorsan brékhátrányba került, de végül magabiztosan, két játszmában nyert a szabadkártyás Chloe Paquet ellen.

A mérkőzés 54 percig tartott. A világranglista 89. helyén álló magyar játékos következő ellenfele a török Pemra Özgen lesz.

 

OPEN GDF SUEZ DE BIARRITZ (100 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (3.)-Chloe Paquet (francia) 6:3, 6:2

 

Három nappal a wimbledoni párosdöntő után, már salakon lépett pályára Timi, és a franciaországi bemutatkozás nem indult a legjobban…

 

A világranglista 645. helyén álló hazai játékos ugyanis bátran kezdett, a harmadik gémben fogadóként két bréklabdához jutott. Timi az elsőt még hárította, de a másodikat már nem tudta. Paquet ezután még hozta saját szerváját, de 3:1 után már nagy változás történt.

 

A hatodik játékban Timi fogadóként 40-0-ra is vezetett, végül a negyedik bréklabdát használta ki. Ezután pedig a következő három gémben összesen egy labdamenetet veszített. Másodszor 0-ra brékelte ellenfelét, 4:3-nál.

 

A második játszma első gémjében Timi újra elnyerte Paquet adogatását, majd biztosan őrizte a brékelőnyt. Majd 4:2 után fogadóként nem veszített labdamenetet, 5:2-nél pedig 30-ra szerválta ki a mérkőzést.

 

Timi a második fordulóban a világranglista 231. helyén álló Pemra Özgen ellen lép pályára. A török játékos karrierje legjobbjaként 207. (2014. május 26.) volt. Pályafutása során 7 ITF-versenyt nyert egyesben. Idei legjobb eredménye a siófoki negyeddöntő volt a 25 000 dolláros ITF-versenyen.