Sikeres bemutatkozás a dohai selejtezőben

Sikeres bemutatkozás a dohai selejtezőben

2015-02-22 – Timi bejutott a selejtező második fordulójába a 731 000 dolláros dohai WTA-versenyen, miután ellenfele, Marina Erakovic a második szettben feladta a mérkőzést.

A magyar játékos ekkor 6:3, 3:0-ra vezetett. Timi következő ellenfele vasárnap az ukrán Katyerina Kozlova lesz.

 

QATAR TOTAL OPEN (731 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Marina Erakovic (új-zélandi) 6:3, 3:0-nál Erakovic feladta

 

A szombati dubaji párosdöntő miatt halasztották vasárnapra Timi (és Kristina Mladenovic) dohai első mérkőzését a selejtezőben.

 

A 21 éves – immár tízszeres WTA-tornagyőztes – magyar játékos tavaly Birminghamben és idén Sydneyben is simán nyert Erakovic ellen, pedig az új-zélandi teniszező most is megelőzi őt a világranglistán. Az új-zélandi játékos 74., míg Timi 92.

 

A 35 perces első szett elején Timi 0-ra brékelte ellenfelét, majd a folytatásban is nagyon jól adogatott. Erakovic közel sem került ahhoz, hogy elnyerje a magyar játékos adogatását, miközben saját szerváinál további bréklabdákat kellett hárítania. A kilencedik gémet, 5:3 után Timi 15-re nyerte, ásszal zárta le a szettet.

 

A második játszmát is brékkel nyitotta a magyar játékos, majd 2:0 után 40-re nyerte el Erakovic adogatását. Az új-zélandi játékos ezt követően már nem vállalta a folytatást, feladta a mérkőzést.

 

Timi ellenfele a selejtező második fordulójában Katyerina Kozlova lesz vasárnap délután. A 21 éves ukrán játékos a kvali első körében nagy meglepetésre 6:2, 6:2-re nyert a 2. helyen kiemelt Mona Barthel ellen.

 

Kozlova jelenleg 132. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 124. (2015. február 2.) volt. Eddig 4 ITF-versenyt nyert egyesben.