Sérülés miatt módosult Timi programja

Sérülés miatt módosult Timi programja

2012-10-05 – Jobb karjának sérülése miatt Babos Tímea nem indulhat a jövő heti oszakai és az azt követő luxemburgi , egyaránt 220 000 dolláros versenyen.

Az egyéni világranglista 59. helyén álló magyar játékos pihenteti kezét, de teljesen az elmúlt napokban sem állt le a mozgással, futással és kerékpározással „helyettesíti” a teniszezést.

 

A 19 éves magyar versenyző az elmúlt heteket Ázsiában töltötte, de játékát kedvezőtlenül befolyásolta a karprobléma. A jobb könyök körülötti izmok először Kantonban „jeleztek”, hogy valami nincs rendben.

 

A kezelések hatására Tokióban semmi gond nem volt, de utána Pekingben ismét rosszabb lett a helyzet. Az Arn Gréta elleni mérkőzést megelőző napon rendkívül szeles időben gyakoroltunk, talán emiatt fájdult meg újra a karom. A Gréta elleni meccset követően ismét pihentettem, de ez már nem segített. A párostalálkozót követően pedig már háromszorosára dagadt a jobb karom…A mozgással azért nem álltam le teljesen, ez nem is lenne jó. Futok, biciklizem az erdőben a kondim miatt” – nyilatkozta Timi.

 

Az ifjú játékos a sérülés miatt már hazautazott, azóta pedig pihentetéssel és jegeléssel kíméli a karját, amelyen azóta is kinesio tape található. Sőt, már lézerezésen is átesett Timi.

 

Valószínű, hogy a rendkívül hosszú és kimerítő szezon miatt gyulladt be a karom. A mentális fáradtság ugyanis sérülést okozhat. Az Olimpia miatt besűrűsödött az elmúlt időszakom, a nyáron két és fél hónap alatt háromszor estem át a jetlagen, ez is kimerített. Talán túl sokat is versenyeztem…A US Openen sem tudtam magam megfelelően túltenni az ázsiai versenyekre, pedig megpróbáltam. Úgy érzem, most talán jól is jött a sérülés, mert kipihenhetem magam. Remélem, jövő csütörtökön már elkezdhetek teniszezni” – tette hozzá a játékos.

 

Az oszakai és a luxemburgi torna jelentette volna Babos Tímea idei versenyszezonjának végét, amely a kényszerpihenő miatt decemberre tolódhat. Ha egészséges lesz és a formába lendül, akkor október végén-november elején Tajvanon és Indiában szerepelne két, egyformán 125 ezer dollár versenyen, majd november végén Dubajban indulna a 75 ezres (+ ellátás) viadalon.

 

srltkar