Sérülés és vereség Birminghamben…

Sérülés és vereség Birminghamben…

2014-06-08 – Timi nagy meglepetésre két szettben vereséget szenvedett a szabadkártyás Katy Dunne-tól a selejtező 2. fordulójában a 710 000 dolláros birminghami Aegon Classicon.

A mérkőzés 1 óra 25 percig tartott. A magyar játékos párosban még pályára lép a francia Kristina Mladenovic oldalán, az első ellenfél a 2. helyen kiemelt Ashleigh Barty-Casey Dellacqua kettős lesz.

 

AEGON CLASSIC (710 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Katy Dunne (brit)-Babos Tímea (2.) 6:2, 7:6 (7-4)

 

„Sérült a vállam. Be is volt kötve, fájdalomcsillapítóval játszottam. A bal vállammal van gond. Sajnos nem tudtam jól feldobni a labdát és a fonák is fájdalmas volt. Nem kifogás persze, de nem voltam 100 százalékos állapotban. Dunne meg már hetek óta füvön játszik, ez érezhető volt” – nyilatkozta Timi.

 

Egyértelműen Timi volt a mérkőzés esélyese, noha a 19 éves brit játékos az elmúlt napokban két szép győzelmet is aratott füvön. A nottinghami ITF-versenyen a horvát Mirjana Lucic-Baroni, míg szombaton Birminghamben a francia Alize Lim ellen nyert.

 

Vasárnap a 21 éves magyar játékos kezdett jobban, gyorsan brékelt, vezetett 2:0-ra. Utána azonban óriási fordulat jött. Dunne sorra nyerte a gémeket, háromszor (!!!) brékelte ellenfelét…Így nagy meglepetésre a hazai teniszező 27 perc alatt jutott szettelőnyhöz.

 

A második játszma elején úgy tűnt, Timi végre magára talált. Kétszer nyerte el Dunne szerváját, 4:0-ra is vezetett. Sajnos ezután újra a brit játékos volt a jobb, úgy egyenlített 5:5-re, hogy 5:2-nél fogadóként öt (!) szettlabdát hárított…

 

A rövidítésben pedig egy minibrék döntött. Dunne 4-3-nál fogadóként szerzett újabb pontot, majd 5-4 után adogatóként le is zárta a mérkőzést…

 

A sérülés miatt Timi a következő napokban csak nagyon óvatosan használhatja a vállát. De a wimbledoni felkészülés jegyében elindul párosban Kristina Mladenovic oldalán. A magyar-francia kettős ellenfele a 2. helyen kiemelt Ashleigh Barty-Casey Dellacqua duó lesz. Timi és Mladenovic februárban döntős volt Párizsban.