San José: küzdős meccs és győzelem a kvaliban

San José: küzdős meccs és győzelem a kvaliban

2019-07-27 – Timi brékhátrányból, szettlabdáról fordított az első játszmában.

MUBADALA SILICON VALLEY CLASSIC (876 183 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Babos Tímea (1.)-Katrina Scott (amerikai) 7:5, 2:6, 7:5

 

A mérkőzés 2 óra 26 percig tartott.

 

A szabadkártyás, 15 éves hazai játékos elképesztően megnehezítette Timi feladatát, nagyon közel állt a sikerhez. De a magyar játékos a harmadik szett legfontosabb, végső szakaszában végül kiharcolta a továbbjutást.

 

A 48 perces első játszma elején Timi gyorsan 2:0-ra elhúzott, de a brékelőny hamarosan eltűnt. Sőt! Scott 2:2 után fogadóelőnyről hozta az adogatását, majd a nyolcadik gémben 40-re elnyerte ellenfele szerváját.

 

A magyar játékos 3:5 után fogadóként hárított játszmalabdát, majd brékelt 40-re és 15-re. A tizenkettedik gémet pedig szintén 15-re nyerte, lezárta a nyitó felvonást.

 

A 31 perces második játszmában Timi 1:1 után brékelt 15-re, majd jött a nagy fordulat. Scott sorozatban öt gémet nyert, 40-re, 30-ra, majd 15-re nyerte el az 1. kiemelt szerváját. Így jött a döntő szett…

 

A harmadik felvonásban Timi a nyitó játékban brékelt 15-re, majd 2:1 után három fogadóelőnyről nyerte adogatását. Sajnos a folytatás kínkeservesen alakult. Scott fordított 4:3-ra, majd a magyar játékos a kilencedik gémben összesen öt bréklabdához jutott. Végül Timi értékesítette az ötödik esélyt, majd 5:4 után adogatóként jutott meccslabdához. Sajnos a hazai tini fordított, egyenlített 5:5-re.

 

A következő játékban Timi 15-re brékelt, vagyis újra szervált a győzelemért. Ehhez képest két bréklabdát kellett hárítania, de végül kiszerválta a mérkőzést.

 

Timi ellenfele a főtáblára kerülésért a tajvani Liang En-suo (WTA-177.) lesz.