Sajtótájékoztató a Bazilikánál

Sajtótájékoztató a Bazilikánál

2016-09-08 – Néhány évvel ezelőtt Timi is sikeresen szerepelt a válogatott tagjaként a korosztályos Fed Kupán, amelyet idén a Magyar Tenisz Szövetség rendez majd szeptember végén-október elején.

 

Csütörtökön verőfényes napsütésben és csodálatos környezetben, a Szent István Bazilika előtt került sor a Magyar Tenisz Szövetség sajtótájékoztatójára. Az esemény apropóját a szeptember végén Budapesten sorra kerülő korosztályos Fed Kupa és Davis Kupa jelentette. Richter Attila, az MTSZ főtitkára és Juhász Gábor, az MTSZ szakmai igazgatója mellett két olyan játékos, Timi és Fucsovics Márton is megjelent a tájékoztatón, aki néhány évvel ezelőtt szép sikereket ért el a válogatott tagjaként.

 

ZÁDOR PÉTER FOTÓI A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL (KATTINTS IDE!)

 

Természetesen szó esett arról, hogy Timi a napokban a US Openen játszott: egyesben karrierje legjobb egyéni Grand Slam-eredményét érte el, a harmadik fordulóig jutott. Női párosban szintén két győzelemnek örülhetett, míg vegyes párosban a második körbe került.

 

„A Grand Slam-versenyek külön kategóriát jelentenek. Sajnos korábban sohasem játszottam igazán olyan jól egyesben, mint más versenyeken. Most végre jól sikerült a US Open! A kiemelés ugyan terhet is jelentett, de az első fordulóban aratott győzelmem rengeteget segített, önbizalmat adott. Ahogyan azt a mérkőzés után is mondtam, Halep ellen életem egyik legjobb meccsét játszottam, nagy élményt jelentett. Ezt hatalmas motivációt ad a folytatáshoz. Remélem, hogy a harmadik kör csak a kezdet a Grand Slam-karrierremben” – mondta a 23 éves játékos, aki a jövő hétfői világranglistán ismét karriercsúcsot dönt. A cincinnati negyeddöntő után a 33. helyre került, legközelebb már tagja lesz a top30-nak.

 

Timi a hazai felkészülést követően szeptember végén Vuhanban folytatja az idei szezont, majd Pekingben és Tiencsinben lép pályára. Reméli, hogy utána ismét szerepelhet majd párosban a szingapúri WTA-vb-n, és a csuhaji Bajnokok Tornája is a célok között található.

 

„A játékosok körében ez a legkevésbé kedvelt túra, ezért, ha valaki ott van igazán fejben, akkor az hatalmas aduász a kezében. Nekem is az a célom, hogy most a lehető legjobban feltöltődjek és pozitív lelkiállapotban utazzak el Ázsiába” – jegyezte meg a 23 éves játékos.

 

Timi a sajtótájékoztatón szívesen emlékezett vissza 2008-as élményeire a korosztályos Fed Kupáról. Nyolc évvel ezelőtt a magyar válogatott (Timi, Mikó Zsófia és Susányi Zsófia) harmadik helyen végzett.

 

„Az a verseny jól alkalom volt arra, hogy a csapatért is küzdhessek. Remek emlékeim vannak arról a mexikói tornáról, amely nagyon intenzív volt. Hűen tükrözte azt, hogy egy játékos éppen hol tart a juniorok között.”

 

Idén szeptember 27. és október 2. között a az óbudai Nemzeti Edzés Központban, illetve a Vasas Folyondár utcai sporttelepén a 16–16 fiú és lány válogatott egyaránt négy négycsapatos csoportban küzd majd egymással, s a 4 négy győztes jut az elődöntőbe.

 

TIMI EREDMÉNYEI A 2008-AS JUNIOR FED KUPÁN (MAGYARORSZÁG A 3. HELYEN VÉGZETT)
09.23.-09.28 – SAN LUIS POTOSI (MEXIKÓ)/KEMÉNY PÁLYA
FORDULÓ ELLENFÉL EREDMÉNY
Első Richel HOGENKAMP (holland) 2:6, 6:2, 4:6
Második Veronica CEPEDE ROYG (paraguayi) 6:2, 6:0
Harmadik Albina HABIBULINA (üzbég) 6:2, 6:3
Elődöntő Kristie AHN (amerikai) 2:6, 6:0, 2:6
A 3. helyért Szviatlana PIRAZSENKA (fehérorosz) 6:2, 6:3
PÁROS
FORDULÓ ELLENFÉL EREDMÉNY
Első (SUSÁNYI ZSÓFIA oldalán) R. HOGENKAMP, S. VAN DER SAR (holland) 7:5, 6:2
Második (MIKÓ ZSÓFIA oldalán) V. CEPEDE ROYG, I. ROBBIANI (paraguayi) 7:5, 5:7, 6:2
Elődöntő (SUSÁNYI ZSÓFIA oldalán) C. MCHALE, S. STEPHENS (amerikai) 5:7, 3:6
A 3. helyért A. ORLIK, SZ. PIRAZSENKA (fehérorosz) nem játszották le