Rossz kezdés után győzelem párosban

Rossz kezdés után győzelem párosban

2015-06-08 – Timi és Kristina Mladenovic döntő rövidítés után nyert a Bouchard-Curenko kettős ellen a párosverseny első fordulójában a hollandiai füves pályás WTA-tornán.

A mérkőzés 60 percig tartott. A magyar-francia kettős ellenfele a negyeddöntőben az Ysaline Bonaventure-Demi Schuurs (belga, holland) duó lesz.

 

TOPSHELF OPEN (250 000 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Eugenie Bouchard, Leszja Curenko (kanadai, ukrán) 1:6, 6:2, 11-9

 

Fordulatos mérkőzést hozott a magyar-francia kettős füves pályás bemutatkozása. Szerencsére Timi és társa még idejében javult fel, így már negyeddöntős s’Hertogenboschban.

 

A 21 perces első szettben a tavaly Wimbledonban egyesben döntős Bouchard, valamint Curenko jó kezdett, 1:0 után 0-ra brékelt. Ezt követően Timi és Mladenovic több remek esélyt sem használt ki: a negyedik gémet adogatóként, az ötödik játékot pedig fogadóként veszítette el 40-15-ös előnyről…

 

A kanadai-ukrán duó 5:1-nél 0-ra szerválta ki a szettet.

 

A második játszma már egészen másként alakult. Timi és Kristina Mladenovic két brékkel elhúzott 5:0-ra. Így még az is „belefért”, hogy az ellenfél két gémet nyert. A nyolcadik gémet fogadóként 0-ra nyerte a magyar-francia kettős.

 

A döntő rövidítésben Timi és társa többször is vezetett minibrékkel, de az ellenfél mindig visszakapaszkodott. A hajrában a magyar-francia duó 8-5-re, majd 9-7-re is vezetett, ezután lett 9-9…Szerencsére ekkor jött egy újabb fogadópont, majd Timi és társa adogatóként lezárta a mérkőzést.

 

A magyar-francia kettős ellenfele a negyeddöntőben az Ysaline Bonaventure-Demi Schuurs (belga, holland) duó lesz.

 

A 20 éves belga játékos 74. helyen áll párosban a világranglistán, ez karrierje eddigi legjobbja. Bonaventure eddig 2 WTA- és 7 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idén a katowicei (Lengyelország, 250 000 dollár, fedett pálya, társ: Schuurs) diadal előtt Rio de Janeiróban (Brazília, 250 000 dollár, salak, társ: Rebecca Peterson) és Curitibában (Brazília, 25 000 dollár, salak, társ: Peterson) is veretlen maradt.

 

A 21 éves Schuurs 108. párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 105. (2015. május 25.) volt. Pályafutása során 1 WTA- és 15 ITF-tornát nyert ebben a műfajban. A 2015-ös szezonban Katowice mellett Grenoble-ban (Franciaország, 25 000 dollár, fedett pálya, társ: Kuvata Hiroko) és Beinascóban (Olaszország, 25 000 dollár, salak – fedett pálya, társ: Daniela Sequel) nyert tornát.

 

Néhány héttel ezelőtt a marrákesi negyeddöntőben Timi és Mladenovic 7:5, 7:5-re nyert a Bonaventure-Schuurs kettős ellen.