Rossz kezdés Hollandiában

Rossz kezdés Hollandiában

2017-06-12 – Az első szett után Timi összesen öt játékot tudott nyerni.

 

RICOH OPEN (250 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Arantxa Rus (holland)-Babos Tímea (6.) 5:7, 6:2, 6:3

 

A mérkőzés 2 óra 2 percig tartott s’Hertogenboschban.

 

Sajnos Hollandiában sem szakadt meg Timi rossz sorozata egyesben, pedig a mérkőzés előtt jóval esélyesebbnek számított a szabadkártyás, a világranglistán 207. hazai játékos ellen.

 

A 47 perces nyitó szett első fele még jól alakult, de már akkor is megvillantotta tudását Rus. Timi úgy vezetett 5:2-re, hogy az első és a második fogadójátékban nem nyert labdamenetet. Aztán 3:2 után brékelt a magyar játékos, de 5:3 után jött az első hullámvölgy. Timi elveszítette szerváját 40-30-ról, majd ellenfele egyenlített 5:5-re. A magyar játékos ezután 0-ra hozta adogatását, majd 40-0-ról vette el Rus szerváját, így lezárta a szettet.

 

A folytatás sajnos már nem alakult jól, Timi szempontjából. Rus még bátrabban és pontosabban játszott, számos nyerőt ütött. A holland játékos többször kihasználta ellenfele hibáit, 1:1 után 30-ra, majd a hetedik gémben 40-re brékelt. Ezután Timi három bréklabdához jutott, de a holland játékos innen is lezárta a 30 perces második felvonást.

 

A döntő játszmában pedig már szinte csak Rus elképzelései jöttek be. A többszöri rövid esőszünet sem zavarta meg, pontos és bátor támadásokkal elhúzott 3:0-ra. Timi kétszer veszítette el az adogatását…

 

4:0 után jött egy pici remény, a magyar játékos kétszer hozta a szerváját és brékelt is. Sajnos Rus még idejében „kapcsolt”, visszavette az irányítást és megnyerte a következő gémet.