Róma: vereség egyesben

Róma: vereség egyesben

2018-05-16 – Garcia mindkét szettben egyszer nyerte el Timi adogatását.

 

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA (2 703 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 2. FORDULÓ
Caroline Garcia (francia, 7.)-Babos Tímea 6:3, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 21 percig tartott Rómában.

 

Nagyszerű formában játszó ellenfél várt szerdán Timire, hiszen a világranglistán 7. Garcia elődöntős volt legutóbbi két salakos versenyén, fedett pályán Stuttgartban, majd a múlt héten Madridban is. A magyar játékos kedden nyert először meccset egyesben a leglassabbnak tartott felületen.

 

A 40 perces első játszmában a magyar játékos 2:2 után két bréklabdához jutott, de egyiket sem tudta kihasználni. Sajnos Garcia a hatodik gémben élt a harmadik eséllyel, 40-re nyerte el ellenfele szerváját. Ezután a francia játékos 30-ra, majd 15-re hozta adogatását, utóbbival le is zárta a nyitó felvonást.

 

A második szett még szorosabban alakult. Timi mindent megtett a sikerért: a nyitó játékban 15-40-ről mentette meg adogatását, majd 4:3-ig mindig vezetett. Ekkor bréklabdához jutott, de ezúttal sem tudta elnyerni ellenfele szerváját.

 

Nem így Garcia, aki a kilencedik gémben 15-re brékelt, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Az utolsó játékban Timi 15-15 után már nem nyert labdamenetet fogadóként.