Róma: vereség az elődöntőben

Róma: vereség az elődöntőben

2017-05-20 – Az orosz kettős minimális különbséggel nyerte a döntő rövidítést.

 

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA (3 076 495 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 1.)- Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 4.) 6:3, 6:7 (4-7), 10-8

 

A mérkőzés 1 óra 49 percig tartott az olasz fővárosban.

 

„Összességében magas színvonalú mérkőzés volt! Másfél szetten keresztül nehezen találtuk az ellenszerét az orosz kettősnek. Nagyon jó és agresszív játék kellett ahhoz, hogy egyáltalán eljussunk a döntő szetthez. Nagyon-nagyon nagy labdamenetek voltak. A szuperrövidítés pedig mindig olyan, amilyen. Pár hibát elkövettünk, ez végül 8-10-et jelentett és nem pedig 10-8-at. De maga a játék képe nagyon jó volt. Megmutatta, hogy bárki ellen lehet esélyünk, hiszen rendkívül szoros meccset játszottunk az egyik topkettős ellen. Összességében eredményes három hetet zártunk párosban, remélem, hogy a Roland Garroson is hasonlóan jól tudunk majd együtt játszani Andreával” – nyilatkozta Timi.

 

A párosmezőny egyik legtapasztaltabb, legjobb és legsikeresebb kettőse állt a háló túloldalán Rómában. Timi és Andrea Hlaváčková remekül küzdött, és csak nagyon kevés hiányzott a szenzációs sikerhez.

 

A 33 perces első szettben 1:1 után Makarova és Vesznyina 1:1 után 15-40-ről mentette meg az adogatását és ez később döntőnek bizonyult. A magyar-cseh kettős 4:3-ig nagyszerűen tartotta magát, de ekkor nem sikerült hozni a szervát. Az 1. helyen kiemelt kettős 15-re brékelt, majd 0-ra hozta a következő gémet.

 

A 60 perces második felvonásban az oroszok kerültek brékelőnybe 2:2 után, de Timi és Andrea Hlaváčková azonnal egyenlített.

 

Ezután mindkét páros remekül adogatott, így jöhetett a tie-break. Makarova és Vesznyina kétszer visszajött adogatásvesztés után, de a magyar-cseh kettős 5-4 után két fogadópontot nyert. Ezzel pedig Timi és Andrea Hlaváčková le is zárta a szettet.

 

A döntőbe jutásról tie-break határozott. Az orosz kettős többször is minibrékkel vezetett, de Timi és társa még 4-7-ről is visszakapaszkodott. Sajnos 9-8-nál az orosz páros újabb fogadópontot nyert, ezzel pedig bejutott a vasárnapi fináléba.