Róma: újabb győzelem párosban

Róma: újabb győzelem párosban

2017-05-19 – A magyar-cseh kettős szetthátrányból fordított a negyeddöntőben.

 

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA (3 076 495 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Andrea Hlaváčková (magyar, cseh, 4.)- Katyerina Bondarenko, Kateřina Siniaková (ukrán, cseh) 3:6, 6:1, 10-4

 

A mérkőzés 1 óra 8 percig tartott az olasz fővárosban.

 

„Nem volt egyszerű a mai meccs. Elég szeles volt az idő, az első szettben picit túl is gondolkodtuk a játékot. Utána már sokkal agresszívabban kezdtünk teniszezni, jobban támadtuk a retörnöket, többet vsriáltuk a saját játékunkat is. Ez nagyon eredményes lett. Egyébként vicces, hogy Andrea mindig azt mondja, hogy nem sikeres a szuper-rövidítésekben, ehhez képest eddig nem veszítettünk ilyen rövidítést, amióta együtt indulunk. Ez elég jó és pozitív kezdet a jó eredmények mellett. Nem volt egyszerű a mai páros, de a legfontosabb a győzelem és a fordítás. A meccslabda elég különlegesen sikerült:) Mellettünk gyakorolt Pierre-Hugues Herbert és Nicolas Mahut. Aztán figyelték a rövidítést és a győztes ütésem után ők is csak néztek, hogy ez milyen volt:)” – nyilatkozta Timi.

 

Nehezen indult, aztán nagyon szépen folytatódott és zárult Timi és Andrea Hlaváčková római negyeddöntője! A magyar-cseh kettős harmadik közös versenyén is bejutott a legjobb négy közé.

 

A 29 perces első szettben Timi és Hlaváčková 1:1 után brékelt 40-re, de utána Bondarenko és Siniakova sorozatban négy játékot nyert. Az ukrán-cseh páros kétszer is 15-re vette el ellenfele adogatását. A végén, 5:3 után pedig a magyar-cseh kettős csak két labdamenetet nyert fogadóként.

 

A 27 perces második felvonás döntő fordulatot hozott. Timi és cseh társa alaposan feljavult adogatóként és fogadóként is. A negyedik helyen kiemelt páros 1:0 után 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd 40-re hozta a sajátját. 4:1 után Timi és Hlaváčková 40-0-ra is vezetett fogadóként, végül a negyedik esélyt használta ki. A hetedik gémet pedig 0-ra nyerte a magyar-cseh páros.

 

A döntő rövidítésben a fogadások játszották a főszerepet. Timi és Hlaváčková ugyan nem adogatott igazán jól, háromszor veszített labdamenetet. De fogadóként kiválóan játszott a magyar-cseh kettős, összesen hat pontot szerzett. A végén, 9-4 után pedig Hlaváčková adogatását követően Timi egy remek megoldással zárta le a hálónál a negyeddöntőt!

 

A magyar-cseh kettős ellenfele az elődöntőben az 1. helyen kiemelt Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina lesz.

 

Az 1988. június 7.-én született Makarova 3. helyen áll párosban a világranglistán, ez megegyezik pályafutása legjobbjával (először 2015. június 8.). Eddig 9 WTA- és 9 ITF-versenyt nyert. Vesznyina oldalán 2013-ban a Roland Garroson és 2014-ben a US Openen maradt veretlen, 2014-ben az Australian Openen, 2015-ben Wimbledonban és 2016-ban a Roland Garroson szintén döntős volt. Az orosz kettős tavaly a Riói Olimpiát és a szingapúri WTA Finalst is megnyerte.

 

Az 1986. augusztus 1.-jén született Vesznyina 4. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 3. (2014. február 17.) volt. Eddig 15 WTA- és 6 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

A Makarova-Vesznyina kettős idén megnyerte a dubaji (Egyesült Arab Emírségek, 2 365 250 dollár, kemény pálya) versenyt, míg Brisbane-ben (Ausztrália, 1 000 000 dollár, kemény pálya) döntős volt.